externe

Vladimir Putin a anunțat scopul final al „operațiunii militare speciale” din Ucraina. „Nimic nu s-a schimbat”

30 июня 2022, час 11:47
Делиться:

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat, miercuri, că scopul final a ceea ce el numește „operațiunea militară specială din Ucraina” este eliberarea Donbasului și securitatea Federației Ruse, informează Interfax.ru. Liderul de la Kremlin susține că acțiunile militare decurg conform planului, însă a refuzat să spună când ar putea fi încheiate, scrie Libertatea.

„Nimic nu s-a schimbat, aș spune, față de dimineața zilei de 24 februarie. Am spus asta direct, public, întregii țări, întregii lumi. Nu am nimic de adăugat la asta. Nimic nu s-a schimbat”, a precizat Vladimir Putin. 

„Am schițat scopul final – acesta este eliberarea Donbasului, protecția acelor oameni și crearea condițiilor care să garanteze securitatea Rusiei. Asta e tot. Și totul merge liniștit, ritmic. Așa cum puteți vedea, trupele noastre se deplasează și ating acele linii care sunt stabilite ca sarcini la o anumită etapă a acestei perioade a luptei. Totul decurge conform planului”, a spus Vladimir Putin.

„Tactica propusă de Ministerul Apărării, Statul Major, unde să mute trupele, unde să se deplaseze, ce obiective să lovească, ce să facă în timpul în care mai multe grupuri au fost în centrul Ucrainei, ce ar fi trebuit să facă în Donbas în acest timp. Regimul de la Kiev se pregătea pentru asta de mult timp, din 2014, așa că acolo s-au desfășurat niște acțiuni care distrag atenția”, a dezvăluit Vladimir Putin. 

În ceea ce privește durata „operațiunii militare speciale din Ucraina„, Vladimir Putin a afirmat că este greșit să stabilești anumite termene. 

„Ei bine, nu trebuie să vorbiți despre termene limită, iar eu nu vorbesc niciodată despre asta, pentru că asta este viața, acestea sunt lucruri reale. Este greșit să te raportezi la anumite termene. Am încredere în acei oameni care sunt profesioniști, ei acționează așa cum consideră de cuviință pentru a atinge scopul final. Și în primul rând trebuie să ne gândim cum să salvăm viețile băieților noștri”, a adăugat Vladimir Putin.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Președintele Indoneziei a anunțat că i-a transmis lui Putin un mesaj din partea lui Zelenski

30 июня 2022, 19:06

/VIDEO/ Putin le dă replică liderilor G7: Cum a comentat ironiile privind fotografiile sale la bustul gol

30 июня 2022, 12:06

3 scenarii ale războiului. Expert american: „Putin vrea în continuare să ocupe mare parte a Ucrainei”

30 июня 2022, 11:06

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

30 сентября 2022, час 08:29
Делиться:
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram