social

După trei zile de căutări, corpul fetei de 15 ani care s-ar fi înecat joi, a fost găsit în apele Prutului

Foto: IGSU
30 июля 2022, час 11:42
Делиться:

După trei zile de căutări, scafandrii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au recuperat corpul neînsuflețit al adolescentei de 15 ani care s-ar fi înecat joi, 28 iulie, în apele râului Prut. Informația a fost confirmată pentru TV8.md de către ofițera de presă a ISGU, Liliana Pușcașu.

„Cadavrul minorei a fost recuperat dimineața din râul Prut la distanța de peste 2 km de locul presupus al înecului. Acesta a fost extras la mal după mai multe ore de căutări. Cazul este cercetat de organele de drept”, a precizat Liliana Pușcașu.

TV8.md reamintește că de trei zile scafandrii încercau să recupereze corpul minorei, după ce pe 28 iulie, aceasta ar fi intrat în râu însă nu a mai ieșit.

„Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat pe 28 iulie, în jurul orei 18:21. Potrivit primelor informații fata a intrat în apă să se scalde însoțită de mai mulți prieteni. Ceilalți minori au ieșit, însă fata nu a mai fost văzută. Imediat la fața locului au intervenit salvatorii pentru efectuarea lucrărilor subacvatice”, precizează IGSU.

Pe parcursul serii de joi, scafandrii au realizat mai multe căutări, însă corpul neînsuflețit al minorei nu a fost găsit. Prin urmare, lucrările de căutare au fost suspendate pe parcursul nopții și reluate începând cu dimineața zilei de vineri, 29 iulie, apoi în dimineață de sâmbătă, 30 iulie.

De la începutul anului 2022 în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 46 de persoane, inclusiv 5 copii. În acest context salvatorii atenționează repetat oamenii să nu meargă la scăldat în locuri neamenajate și nedotate cu stații de salvare. 

Mai mult, persoanele care au în grijă minori sunt rugate să-i supravegheze strict și să nu le permită scăldatul de unii singuri nemonitorizați. În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Scăldatul face noi victime! O fată de 15 ani s-ar fi înecat în apele Prutului. Scafandrii caută corpul de 24 de ore

29 июля 2022, 13:07

Автор
Nadia Mihuță
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

social

Передвижные пункты вакцинации сегодня будут дежурить в Центре и на Буюканах

28 декабря 2021, час 09:13
Делиться:

В столице продолжают работу мобильные пункты вакцинации, оборудованные в общественном транспорте. 

Cегодня троллейбус будет находиться в секторе Центр на улице Арборилор вблизи ТЦ Shopping Malldova, а автобус на Буюканах по адресу:  Каля Ешилор, 10, возле магазина Fourchette.

Пункты вакцинации будут работать с 10:00 до 18:00.

Граждане могут идентифицировать эти транспортные единицы по стикерам со словами в поддержку кампании вакцинации против COVID-19.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram