externe

/FOTO/ Inundații devastatoare în statul american Kentucky: Cel puțin 19 oameni și-au pierdut viața

FOTO: Profimedia Images
30 июля 2022, час 12:34
Делиться:

Statul american Kentucky se confruntă cu inundaţii provocate de ploile torenţiale, au declarat autorităţile locale, avertizând că sunt aşteptate numeroase victime. Cel mai recent bilanț se estimează la 19 persoane decedate, printre care 6 copii, relatează Reuter, citat de Libertatea.

Guvernatorul Andy Beshear a spus că se așteaptă ca bilanțul victimelor să continue să crească. El a spus că sute de case și imobile au fost inundate. Președintele Biden a declarat vineri inundațiile „un dezastru major” și a ordonat ajutor federal pentru a ajuta salvatorii locali. 

După ce a inspectat zona din elicopter, guvernatorul Beshear a spus că inundația „este de departe cea mai gravă” pe care a văzut-o. 

„Există încă o mulțime de oameni acolo, încă o mulțime de oameni dispăruți. Vom face tot posibilul să-i găsim pe toți”, a spus el. Până acum sute de persoane au fost salvați cu barca sau elicopterul. 

Cel puțin 33.000 de oameni nu au acum electricitate, iar inundaţiile au provocat alunecări de noroi şi au făcut drumuri impracticabile. Ploi torențiale care au căzut peste regiune în 24 de ore, un potop care se poate dovedi fără precedent în registrele din regiune, a declarat William Haneberg, profesor de științe ale mediului și director al Kentucky Geological Survey. 

„Este un eveniment cu adevărat epic”, a spus Haneberg. Avertismentele au rămas în vigoare pentru jumătatea de est a statului Kentucky, precum și în nord-estul statului Tennessee și vestul Virginiei de Vest, unde se aștepta ca mai multe precipitații să umfle căile navigabile deja cu mult peste stadiul de inundație, a transmis Serviciul Național de Meteorologie.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

04 октября 2022, час 10:16
Делиться:
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram