externe

Rusia a impus interdicție de a intra în țară pentru 32 de oficiali și jurnaliști din Noua Zeelandă

Foto simbol
30 июля 2022, час 17:45
Делиться:

Rusia a anunțat sâmbătă că interzice intrarea pe teritoriul său a 32 de oficiali și jurnaliști din Noua Zeelandă, ca răspuns la măsurile similare luate de Wellington împotriva Moscovei după declanșarea invaziei ruse în Ucraina, informează The Guardian, citat de hotnews.

Printre cei vizați de sancțiuni sunt primarul din Wellington, Andrew Foster; primarul din Auckland, Philip Goff; comandantul Marinei neozeelandeze, Garin Golding; precum și jurnalistele Kate Green și Josie Pagani, după cum precizează MAE rus într-un comunicat de presă.

Decizia a fost luată „ca răspuns la sancțiunile impuse de guvernul din Noua Zeelandă, care afectează din ce în ce mai mult cetățenii ruși”, se arată în comunicat.

TV8.md reamintește că de la începutul războiului în Ucraina, Rusia a impus interdicția de a intra în țară mai multor artiști ucraineni, dar și oficiali din Europa. Printre aceștia se numără reprezentanții conducerii SUA. 

Ministerul Afacerilor Externe a declarat într-un comunicat că această măsură a fost luată „ca răspuns” la o seriile de sancțiuni împotriva Rusiei.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

04 октября 2022, час 09:27
Делиться:
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram