/VIDEO/ Ar prezenta pericol la proteste tinerii reveniți din Turcia pentru destabilizări? Deputat PAS: „Sunt deja monitorizați”

10 марта 2023, час 23:23

Tinerii reveniți din Turcia, pentru destabilizări în Republica Moldova, sunt monitorizați, dă asigurări deputatul PAS, Vitalie Jacot. Potrivit acestuia, dacă aceștia ar participa la protest și ar fi atrași în altercații, forțele de ordine vor interveni. Totodată, Jacot a subliniat că manifestațiile nu vor fi interzise. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 10 martie a emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8.

„Dacă ei vin la protest, dacă sunt atrași în altercații, bineînțeles, că ar reprezenta un proiect. Dar vă asigur că toți acești tineri sunt deja monitorizați și nu numai cei 80. Noi nu ne vom permite să fim stat totalitarist, dar metode inclusiv democratice sunt multe și a monitoriza, a ști situația, a interveni oportun atunci când este nevoie, aceasta se poate face.

N-o să interzicem protestele, fiindcă este o formă democratică a societății de a-și exprima voința. Da, sunt pseudoproteste, care n-au nimic comun cu arătarea voinței maselor. Sunt aduse niște persoane care exprimă voința unui hoț fugar. Dar protestele sunt sub control”, a menționat Vitalie Jacot.

Iar ex-deputatul și membrul Platformei DA, Chiril Moțpan, spune că ar vrea să simtă în siguranță.

„Am înțeles cam ce ar însemna furia maselor și oricât nu ne-am stărui să menținem sub control niște acțiuni, întotdeauna pot fi deturnate dacă se pune acest scop. Iar astăzi, vedem că există forțe în Republica Moldova care au acest scop - destabilizarea situației, preluarea guvernării și punerea în pericol a parcursului european al Republicii Moldova. Ne dorim să avem convingerea că structurile de forță, guvernarea pot să ne dea un mesaj puternic de siguranță”, a precizat fostul deputat.

Președintele Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, a subliniat că „majoritatea oamenilor care vin la protest habar n-au în ce joc politic sunt folosiți”.

„Dacă se adună 20-50 de mii de oameni, acolo există legități a psihologiei maselor și dacă sunt 1.000 de oameni pregătiți și care știu ce au de făcut, e suficient din 10-100 colțuri ale mulțimii să se acționeze concomitent, coordonat, masele, furia lor, supărarea lor e direcționată și râschesc orice instituție din acest stat. Prin democrație, vă jucați cu soarta noastră”, a spus Costiuc.

„Cum apare această furie, așa ea poate fi deturnată. La cei 100 care pot declanșa o furie, pot exista alți 100 care pot deturna acea furie”, a replicat deputatul PAS, Vitalie Jacot.

TV8.md reamintește că pe 6 martie, un grup de tineri a fost supus unui control amănunțit pe Aeroportul din Chișinău la întoarcerea din Turcia. Serviciul de Informații și Securitate a confirmat că efectuează verificări asupra mai multor persoane care se pregăteau să participe la revolte în masă în Moldova.

Ilan Șor a recunoscut că a trimis tineri în Turcia, dar nu pentru a fi instruiți să provoace dezordini în masă, ci într-o scurtă vacanță, spune el. Șor a anunțat despre asta, într-o postare pe Facebook, după ce SIS a confirmat că efectuează verificări în cazul mai multor persoane, care ar fi instruite peste hotare pentru a provoca destabilizări în masă. Formațiunea politică respinge însă orice asociere cu destabilizările în masă, care s-ar pregăti.

Pe 12 martie, Partidul Șor va organiza un alt protest în fața Parlamentului.

SUA: „Actori ruși încearcă să folosească protestele pentru a stimula o insurecție fabricată contra Guvernului de la Chișinău”
/VIDEO/ Țăranu, despre tinerii reveniți din Turcia pentru destabilizări: „Dacă nu au nimic de ascuns, de ce își ascund fețele?”
Ambasadorul SUA la Chișinău: „Rusia urmărește posibilitatea vulnerabilizării Guvernului RM. Sunt informații îngrijorătoare”
Норвегия присоединилась к пакету санкций ЕС против олигархов и политиков дестабилизирующих ситуацию в Молдове
Норвегия присоединилась к пакету санкций ЕС против олигархов и политиков дестабилизирующих ситуацию в Молдове
Минобороны России заявило о начале контрнаступления Украины
Минобороны России заявило о начале контрнаступления Украины
В Дрокиевском районе утонул четырехлетний ребенок
В Дрокиевском районе утонул четырехлетний ребенок
В Фалештах женщина скончалась в машине скорой помощи: ее избил собственный сын
В Фалештах женщина скончалась в машине скорой помощи: ее избил собственный сын
США ввели санкции против семи граждан РФ. Их подозревают в попытке дестабилизации ситуации в Молдове
США ввели санкции против семи граждан РФ. Их подозревают в попытке дестабилизации ситуации в Молдове

Передвижные пункты вакцинации сегодня будут дежурить в Центре и на Буюканах

28 декабря 2021, час 09:13

В столице продолжают работу мобильные пункты вакцинации, оборудованные в общественном транспорте. 

Cегодня троллейбус будет находиться в секторе Центр на улице Арборилор вблизи ТЦ Shopping Malldova, а автобус на Буюканах по адресу:  Каля Ешилор, 10, возле магазина Fourchette.

Пункты вакцинации будут работать с 10:00 до 18:00.

Граждане могут идентифицировать эти транспортные единицы по стикерам со словами в поддержку кампании вакцинации против COVID-19.

Зеленский: "Кишинев не просил Украину вводить войска в Приднестровье"
Зеленский: "Кишинев не просил Украину вводить войска в Приднестровье"
 Итоги недели: вклад в ПВО. В Молдове установят радар для воздушного наблюдения
/ВИДЕО/ Итоги недели: вклад в ПВО. В Молдове установят радар для воздушного наблюдения
"Историческое событие". Как международные СМИ освещали саммит ЕПС
/ВИДЕО/ "Историческое событие". Как международные СМИ освещали саммит ЕПС
Взрыв на пересечении трех границ. Сообщается о подрыве РФ трассы на Черниговском направлении
/ВИДЕО/ Взрыв на пересечении трех границ. Сообщается о подрыве РФ трассы на Черниговском направлении
В Молдове завершился саммит Европейского политического сообщества
В Молдове завершился саммит Европейского политического сообщества
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram