/ВИДЕО/ Moldoveanul din Ștefan-Vodă nu vrea să se despartă de leul pe care-l crește de 5 luni: E bogat în animale și vrea să facă un ZOO

14 января 2023, час 21:30

Micuța leoaică africană descoperită acasă la un agricultor din Ștefan-Vodă ar urma să fie dată, luni, 16 ianuarie, Grădinii Zoologice. După ce în spațiul public au apărut imagini cu animalul care se plimbă nestingherit prin pădure, șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului s-a autosesizat și a declarat că bărbatul trebuie să predea animalul celor de la ZOO, având în vedere că îngrijirea unui mamifer sălbatic în condiții domestice este interzisă la noi în țară prin lege. În plus, poate fi și periculos. 

Vasile Mereuță susține că îl crește de la o lună, după ce l-a primit în dar de la o asociație ucraineană și nu vrea să se despartă de leul care i-a devenit prieten. Bărbatul are de gând să înființeze o Grădină Zoologică la Ștefan-Vodă.

De aproape cinci luni, mica Leoaică africană se plimbă prin pădurile din Ștefan-Vodă, după ce a ajuns în familia lui Vasile Mereuță, un agricultor din satul Tudora. Bărbatul spune că de rând cu alte animale a fost adusă din zona Mariupolului. 

A apărut pe lume chiar în timpul unor bombardamente intense. Și pentru că mama Leoaică nu a vrut să o alăpteze, o asociație pentru apărarea drepturilor animalelor din Ucraina i-ar fi dăruit puiul lui Vasile Mereuță. Iar pentru că a crescut mai mult în compania câinilor, Leul le-a copiat și apucăturile. 

„- Acum unde se află leul?-  Se află la gospodărie, trăiește în cameră cu toate condițiile. Leul stă cu fiica mea aparte, leoaica tare mă iubește pe mine. Stătea doar la mine în brațe, de la spaima ceea de la bubuituri. Leoaica stă cu pisicile împreună”.

Bărbatul spune că, deocamdată, animalul nu a manifestat agresivitate, mai ales că o crește de când avea o lună. Iar o cățea de rasă Husky a alăptat-o când era mai mică. În casă este tratat exact ca un animal de companie domestic.

„Doarme, mănâncă... Nu vă temeți că o să muște. Pe cine o să muște, doamnă?. Dacă ea trăiește într-un alt mediu, într-o prietenie cu alte animale. Ea în altă atmosferă trăiește”, a spus Vasile Mereuță.

Bărbatul ne-a declarat că leul este vaccinat și are toate actele în regulă. Mai mult, este la evidența unui medic veterinar de la Grădina Zoologică din Chișinău, urmând ca până pe 21 ianuarie să fie înregistrat în Republica Moldova. 

Un filmuleț cu animalul apărut pe rețele sociale a încins spiritele în spațiul public. Șeful Inspectoratului pentru protecția Mediului s-a autosesizat și ne-a declarat că lui Vasile Mereuță i s-a întocmit proces-verbal și că luni va fi obligat să dea leul Grădinii Zoologice.

La rândul său, Vasile Mereuță susține că nu are de gând să dea animalul și că îi va construi un volier acasă, având în vedere că își dorește să înființeze o mică grădină zoologică. Mai ales, că e bogat în animale. 

Agricultorul ne-a povestit la telefon că mai are 100 de câini, 15 pisici, șase măgari aduși de la ucraineni, dar și doi cai. Bărbatul susține că a primit în dar animalele de la Asociația ucraineană care nu știa ce să facă cu ele, el implicându-se ca voluntar în transportarea mai multor animale din Ucraina prin Republica Moldova în România.

Мать девочки, которую насмерть сбил троллейбус, выступила с видеообращением
Мать девочки, которую насмерть сбил троллейбус, выступила с видеообращением
Американские СМИ призвали освободить арестованного в России журналиста Wall Street Journal
Американские СМИ призвали освободить арестованного в России журналиста Wall Street Journal
Санду прибыла в Украину на саммит по случаю освобождения Бучи
/ВИДЕО/ Санду прибыла в Украину на саммит по случаю освобождения Бучи
Лукашенко: "Мой век заканчивается. Я наелся"
Лукашенко: "Мой век заканчивается. Я наелся"
Сегодня в Молдове прошло второе предтестирование по выпускным экзаменам
Сегодня в Молдове прошло второе предтестирование по выпускным экзаменам

Передвижные пункты вакцинации сегодня будут дежурить в Центре и на Буюканах

28 декабря 2021, час 09:13

В столице продолжают работу мобильные пункты вакцинации, оборудованные в общественном транспорте. 

Cегодня троллейбус будет находиться в секторе Центр на улице Арборилор вблизи ТЦ Shopping Malldova, а автобус на Буюканах по адресу:  Каля Ешилор, 10, возле магазина Fourchette.

Пункты вакцинации будут работать с 10:00 до 18:00.

Граждане могут идентифицировать эти транспортные единицы по стикерам со словами в поддержку кампании вакцинации против COVID-19.

Водителя троллейбуса, насмерть сбившего девочку, задержали на 72 часа
Водителя троллейбуса, насмерть сбившего девочку, задержали на 72 часа
Немецкие танки Leopard 2 и британские Challenger прибыли в Украину
/ВИДЕО/ Немецкие танки Leopard 2 и британские Challenger прибыли в Украину
Итоги недели: Правобережье справляется без российского газа
Итоги недели: Правобережье справляется без российского газа
В ПСРМ прокомментировали уход Лозован из партии: "Те, кто продаются за деньги, не могут считаться надежными лидерами"
В ПСРМ прокомментировали уход Лозован из партии: "Те, кто продаются за деньги, не могут считаться надежными лидерами"
В Кишиневе легковой автомобиль столкнулся с автобусом
/ВИДЕО/ В Кишиневе легковой автомобиль столкнулся с автобусом
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram