/ВИДЕО/ Dorin Recean împlinește 49 de ani: În ajun de aniversare, a mers în satul de baștină. Ce spun profesorii despre fostul elev

17 марта 2023, час 19:51

Prim-ministrul Dorin Recean își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Șeful Guvernului împlinește 49 de ani. Ieri, premierul a efectuat o vizită de lucru în raionul Drochia. Așa că a profitat de ocazie și a trecut și prin satul său de baștină Mîndîc. Mai ales că în ultimii ani, rar merge pe acolo. 

La Mîndîc, Dorin Recean a trecut pe la gimnaziul în care a învățat. El a discutat cu elevii și profesorii și a lăsat un cadou pentru biblioteca școlară. Prim-ministrul părea vădit emoționat, cel puțin în discuția cu jurnaliștii. 

„M-am bucurat foarte mult să o revăd pe bibliotecară. Asta a fost tare, tare... emotiv. Pe aceste coridoare a revenit copilăria, a revenit perioada în care eu eram aici la școală când mai făceam de astea care se caracterizează drept necumințenii. Eu am avut nu neapărat privilegiul ca ambii mei părinți să fie învățători și atunci orice „abatere de la cod”, până ajungeam acasă o știau și mă aștepta procedura de disciplinare”, a declarat premierul Republicii Moldova, Dorin Recean.

„Sunt cărți foarte noi și sunt foarte bucuroasă fiind că la moment bibliotecile școlare trăiesc numai din donații. Acesta este un regret al nostru, fiind că cândva, bibliotecile școlare erau aprovizionate centralizat. Sunt foarte bucuroasă că domnul prim-ministru, de câte ori vine la Mîndîc, nu uită și aduce la bibliotecă donație de carte”.

După ce s-au întâlnit cu fostul elev, devenit acum prim-ministru, profesoarele din gimnaziu au avut doar cuvinte de laudă în adresa lui Dorin Recean.

„Vrea să spun că astăzi am avut o întâlnire de suflet. De ce de suflet? Fiind că am văzut un elev care a crescut în ochii noștri. Un elev care s-a realizat în viață. Un fost elev grijuliu, față nu numai de sine, dar și pentru întregul popor”, a menționat direct adjunct pe probleme de educație, Nina Jîtarciuc.

”Era un elev deosebit, citea foarte mult. Citea în toate domeniile. Îi plăcea literatura artistică, dar cu conținut mai mult științific”, a vorbit  fosta dirigintă a premierului, Elena Romanovici.

Mama premierului nu mai este în viață, iar tatăl acestuia trăiește în Chișinău. Din acest motiv casa părintească a oficialului a fost vândută. Locuitorii din satul Mîndîc spun ca sunt mândri că un consătean de-al lor deține o funcție atât de importantă în stat. 

„Aici s-a născut și a trăit dnul Recean Dorin. Pur și simplu părinții s-au mutat la Chișinău și au vândut casa. Locuiesc alte persoane. Ne mândrim și noi că cineva de la noi din sat a ajuns prim ministru. Ce așteptări aveți? Așteptăm să facă ceva mai bun, pentru toți, inclusiv și pentru satul nostru”.

„Noi tare ne bucurăm, fiind că tatăl lui m-a învățat și pe mine și pe copiii mei. Mă bucur că a ajuns aici. A fost un elev tare capabil”.

„A fost cu băiatul meu într-o clasă și a fost tare un băiat deștept, cuminte, educat. Băiatul meu nu a învățat așa ca el, dar el tare cuminte, tare cu soviste, primitor, săritor la nevoie”.

Dorin Recean s-a născut pe 17 martie 1974, în satul Mîndîc din raionul Drochia. El este prim-ministru al Republicii Moldova din 16 februarie curent. În perioada anilor 2012-2014, Dorin Recean a fost ministru al Afacerilor Interne.

Premierul, în vizită de lucru la Drochia: A mers la o fermă de iepuri, gimnaziul unde a studiat și la o companie de brânzeturi
Продление ареста Таубер: "шоровцы" намерены бойкотировать заседания парламента
/ВИДЕО/ Продление ареста Таубер: "шоровцы" намерены бойкотировать заседания парламента
Украина подтвердила гибель девяти человек в затопленном городе Алешки в Херсонской области
Украина подтвердила гибель девяти человек в затопленном городе Алешки в Херсонской области
Два пограничных пункта на границе с Украиной временно перекрыли
Два пограничных пункта на границе с Украиной временно перекрыли
Пора черешни. Местные садоводы готовят сладкую ягоду на экспорт
/ВИДЕО/ Пора черешни. Местные садоводы готовят сладкую ягоду на экспорт
В Египте акула напала на купающегося туриста. Мужчина погиб на глазах у отдыхающих
/ВИДЕО/ В Египте акула напала на купающегося туриста. Мужчина погиб на глазах у отдыхающих

Майя Санду выступает в Европейском парламенте / LIVE /

18 мая 2022, час 16:07

В среду, 18 мая, президент Молдовы Майя Санду выступает в Европейском парламенте. Предлагаем посмотреть исторический момент вместе.

 Итоги недели: вклад в ПВО. В Молдове установят радар для воздушного наблюдения
/ВИДЕО/ Итоги недели: вклад в ПВО. В Молдове установят радар для воздушного наблюдения
Лукашенко помиловал россиянку Софью Сапегу. Ее передадут в Россию
Лукашенко помиловал россиянку Софью Сапегу. Ее передадут в Россию
Джоанэ: "НАТО поддерживает безопасность Молдовы. Наше сотрудничество никогда не было более тесным"
/ВИДЕО/ Джоанэ: "НАТО поддерживает безопасность Молдовы. Наше сотрудничество никогда не было более тесным"
"Историческое событие". Как международные СМИ освещали саммит ЕПС
/ВИДЕО/ "Историческое событие". Как международные СМИ освещали саммит ЕПС
В зоне затопления Каховской ГЭС около 80 населенных пунктов
/ВИДЕО/ В зоне затопления Каховской ГЭС около 80 населенных пунктов
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram