Moldoveanul care a stabilit un record mondial la Campionatul European de natație, unde a luat o medalie de aur și una de argint, a acceptat să-și spună povestea la TV8. Într-un interviu acordat postului nostru, Alexei Sancov spune că, deși se află de un an în Statele Unite, nu uită de țara sa de origine și este mândru să o reprezinte cu demnitate la toate competițiile posibile.

Înotătorul Alexei Sancov ne-a mărturisit că a adunat cele mai frumoase emoții la Campionatul European de Natație pentru juniori, de unde a revenit cu impresii de neuitat și cu o experiență inedită.

„Organizarea competiției s-a desfășurat la cel mai înalt nivel, foarte mulți sportivi m-au impresionat cu rezultatele lor”, ne-a mărturisit campionul.

Pentru înotătorul moldovean, această competiție este extrem de importantă, întrucât e ultimul an când poate participa în calitate de junior.

„Începând cu anul viitor, voi participa în sportul mare, acolo unde voi evolua de rând cu profesioniștii. Era foarte important să las o urmă în cariera de junior şi în istoria înotului la juniori”, ne-a povestit Alexei.

Alexei spune că nu are un idol, dar în jurul său sunt mai multe persoane care îl motivează.

„Fiind copil, urmăream mai mulţi sportivi şi până acum ţin minte fiecare distanța, fiecare parcurs şi acum, acumulând această experienţă, pot să o folosesc pentru stilul meu de înot. Am parte de susţinere din partea părinților, antrenorilor și a prietenilor”, ne-a mai mărturisit tânărul.

Campionul european este stabilit în SUA de un an. El spune că principala problemă pentru înotul moldovenesc ar fi lipsa unui bazin olimpic de 50 de metri după standardele europene. Din această cauză, mulți sportivi renunță la acest gen de sport.

Alexei Sancov ne-a reprezentat țara la mai multe competiții internaționale, printre care și Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.

Următoarea competiție majoră la nivel internațional va avea loc în aprilie, în Indianapolis, unde conaționalul nostru va reprezenta Moldova la Campionatul Mondial.