/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Alexei Sancov, proaspătul medaliat cu aur la Campionatul European de Natație, despre performanțele sale

missing
04 iulie 2017, ora 20:36

Înotătorul Alexei Sancov ne-a mărturisit că a adunat cele mai frumoase emoții la Campionatul European de Natație pentru juniori, de unde a revenit cu impresii de neuitat și cu o experiență inedită.

„Organizarea competiției s-a desfășurat la cel mai înalt nivel, foarte mulți sportivi m-au impresionat cu rezultatele lor”, ne-a mărturisit campionul.

Pentru înotătorul moldovean, această competiție este extrem de importantă, întrucât e ultimul an când poate participa în calitate de junior.

„Începând cu anul viitor, voi participa în sportul mare, acolo unde voi evolua de rând cu profesioniștii. Era foarte important să las o urmă în cariera de junior şi în istoria înotului la juniori”, ne-a povestit Alexei.

Alexei spune că nu are un idol, dar în jurul său sunt mai multe persoane care îl motivează.

„Fiind copil, urmăream mai mulţi sportivi şi până acum ţin minte fiecare distanța, fiecare parcurs şi acum, acumulând această experienţă, pot să o folosesc pentru stilul meu de înot. Am parte de susţinere din partea părinților, antrenorilor și a prietenilor”, ne-a mai mărturisit tânărul.

Campionul european este stabilit în SUA de un an. El spune că principala problemă pentru înotul moldovenesc ar fi lipsa unui bazin olimpic de 50 de metri după standardele europene. Din această cauză, mulți sportivi renunță la acest gen de sport.

Alexei Sancov ne-a reprezentat țara la mai multe competiții internaționale, printre care și Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.

Următoarea competiție majoră la nivel internațional va avea loc în aprilie, în Indianapolis, unde conaționalul nostru va reprezenta Moldova la Campionatul Mondial.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram