/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Moldova a ratat 1,5 miliarde de lei dintre care 800 milioane din granturi

missing
07 iulie 2017, ora 13:09

„Într-adevăr anul trecut a fost un grad redus de asimilare a proiectelor cu finanțare externă. O cauză a fost faptul că finanțarea a fost deblocată în a doua parte a anului. A doua cauză este deficiența în capacitățile instituționale”, a menționat Octavian Armașu, ministrul finanțelor.

Astfel, din cauza gestionării incorecte a banilor, Republicii Moldova i-a scăpat ca printre degete jumătate de miliard de lei, bani pentru reparația drumurilor. Din celelalte 300 de milioane de lei, Ministerul Economiei nu a valorificat 48 de milioane, Ministerul Justiției – 12 milioane de lei, celelalte 240 de milioane fiind ratate de ministerele Agriculturii, dar și de ministerul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale.

„Reiterez, responsabilitatea este a autorităților publice centrale”, a spus Maria Cărăuș, viceministru al finanțelor.

„În fața guvernului, în fața membrilor guvernului, cineva a fost taxat sau nu?”, a menționat Maria Postoico, deputat PCRM.

În cele din urmă, raportul privind executarea bugetului de stat pentru anul trecut a fost aprobat de către Parlament. Astfel, au fost încasate venituri de aproape 29 de miliarde de lei, cheltuielile au fost mai mari de 32 miliarde de lei, iar deficitul bugetar a depășit 34 de miliarde de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram