/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

„Izvoarele toleranței, Moldova-2017“ – proiect ce familiarizează copiii cu diversitatea

missing
10 iulie 2017, ora 12:44

Scopul proiectului este de a crea o platformă pentru familiarizarea participanților cu diversitatea culturală și etnică a Moldovei, crearea condițiilor pentru dialog și cooperare reciprocă, stimularea dialogului între grupurile etnice, educarea toleranței interetnice, combaterea xenofobiei, stereotipurilor și prejudecăților.

În perioada desfășurării activităților, în tabară vor participa 83 de adolescenți din peste 8 comunități etnice din Republica Moldova (Bulgară, Găgăuză, Evreiască, Moldovenească, Poloneză, Romă, Rusă și Ucraineană) printre care participanți din diferite regiuni a Moldovei (inclusiv Găgăuzia și Transnistria), Ucraina, Rusia, și un grup de copii refugiați.

Tabăra este organizată pentru cel de-al 7-lea an după metodologia unică de imersiune în particularitățile culturii anumitor etnii – istoria, limba, literatura, arta, tradițiile, bucătăria. În afară de cele 7 zile, dedicate culturilor, în tabără vor fi organizate și zile tematice – „Ziua Toleranței și Diversității” și „Ziua Schimbărilor sociale și Poziției civice”. În 2016 proiectul „Izvoarele toleranței” a fost inclus în raportul special ONU pentru problemele minorităților, realizat în timpul misiunii ei în Republica Moldova. Aceasta a menționat tabăra drept exemplu de bune practici pentru creșterea nivelului de toleranță interetnică și creșterea cunoștințelor despre diversitatea etnică și religioasă.

Programul taberei:
16 iulie – Deschiderea taberei;
17 iulie – Ziua Poloneză;
18 iulie – Ziua Găgăuză;
19 iulie – Ziua Rusă;
20 iulie – Ziua Moldovenească;
21 iulie – Ziua Evreiască;
22 iulie – Ziua Schimbărilor sociale;
23 iulie – Ziua Bulgară;
24 iulie – Ziua Ucraineană;
25 iulie – Ziua Romă;
26 iulie – Încheiere taberei.

Proiectul poate fi urmărit pe pagina de Facebook.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram