Ca urmare a măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală întreprinse în municipiul Chișinău, au fost reținute în flagrant delict în timpul comercializării drogurilor de tip marijuană hidroponică, două persoane cu vârsta cuprinsă între 28 și respectiv 39 de ani, domiciliați în municipiul Chișinău și orașul Cricova.

În urma perchezițiilor corporale, domicilii și automobile au fost depistate și ridicate: 10 kg de marijuană hidroponică (muguri) masă uscată, un pachețel cu droguri de tip hașiș, un aparat confecționat artizanal din butelie de masă plastică, destinat consumului de droguri. În beciul casei unuia dintre suspecți a fost depistat un laborator de creștere a plantelor de cânepă, cu instalație de irigare și ventilare. Marijuana hidroponică era comercializată de către bărbați la prețul de 200 lei per gram.

Suspecții au fost reținuți, în privința lor fiind emis mandat de arest pe un termen de 30 de zile. Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

De la începutul anului 2017 de către angajații poliției au fost ridicate peste 16 kg de marijuană în formă uscată și mărunțită.