/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Două trasee naționale vor fi mai accesibile. La Hâncești a fost inaugurat un sector de drum care asigură acest lucru

missing
11 iulie 2017, ora 13:47

„Construcția acestui sector de drum a fost finanțată din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Scopul a fost de a asigura accesul la traseele naționale, dar și de a construi un drum de ocolire pentru cei care se deplasează spre punctul de trecere a frontierei. Circa 26 mii de cetățeni vor beneficia de acces confortabil la drumul republican R3 și R34, în special sute de șoferi care se deplasează zilnic spre postul vamal Leușeni. Trebuie să știți că orice proiect realizat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor are obiectivul de a construi viitorul acasă”, a precizat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bâtca, în cadrul evenimentului.

Totodată, ministrul a menționat că porțiunea de drum a fost construită în cadrul unui proiect de dezvoltare regională ce a vizat inclusiv instalarea bordurei și amenajarea trotuarului, precum și lucrări de terasament cu aplicarea ulterioară a marcajului rutier și instalarea indicatoarelor rutiere.

Costul total al proiectului „Dezvoltarea atractivității economice în sectorul cu potential industrial regional a orașului Hâncești prin construcția capitală a drumului de ocolire” a constituit circa 21 milioane de lei.

Autoritățile locale consideră că acest sector de drum va oferi noi oportunități pentru localitățile din raion, va da un impuls cooperării economice dintre localități și va contribui la dezvoltarea relațiilor sociale. De asemenea, va spori dezvoltarea economică în regiune și vor fi îmbunătățite condițiile de viață a cetățenilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram