Temperaturile insuportabile se întorc. Meteorologii au anunțat Cod Galben pentru următoarele zile, iar maximele ar putea sa ajungă până la 35 de grade. Canicula nu-i sperie însă pe oameni. Aceștia se răcoresc cum pot, cei mai mulți merg la piscină. În aceste momente medicii recomandă să purtăm haine de culori deschise și să consumăm cât mai multe lichide.

Valul de căldură care a cuprins întreg teritoriul țării i-a pus la grea încercare pe oamenii ieșiți din casă la orele amiezii.

Medicii nu recomandă să îmbrăcăm haine închise la culoare, pentru că acestea atrag razele solare, iar temperatura corpului se poate mări cu până la trei grade. Pentru a scăpa de razele năucitoare ale soarelui, cel mai bine este să fim îmbrăcați în ceva larg și în nuanțe pastelate. De dorit să fie din fibre naturale, ca pielea să poată respira.

Ca sa scape de zăpușeala din oraș, oamenii s-au refugiat la piscinele din împrejurime. Acestea nu duc lipsă de oameni chiar dacă este o zi de muncă. Codul galben de canicula este valabil și mâine. Temperaturile vor atinge 34 de grade Celsius, la umbra. Vremea se mai răcorește de joi, când sunt prognozate ploi.