/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Procuratura (nu) promite o reacție. Procurorii nu spun, dacă Evgheni Șevciuk va fi cercetat penal

missing
11 iulie 2017, ora 19:23

Primele informații că fostul lider de la Tiraspol a părăsit teritoriul din stânga Nistrului au aparut inca acum doua saptamani, iar Evgheni Sevciuk s-ar fi refugiat la Chisinau.

„Pe faptul uzurpării puterii în stat, el va fi tras la răspundere sau nu? Vom veni cu o reacție atunci când vom avea o soluție pe caz. Dar sunt careva măsuri întreprinse? Sunt măsuri întreprinse. Nu vă pot spune acuma fiindcă, vă spun încă o dată vom veni cu o reacție când va fi o soluție pe caz”, a spus Eduard Harunjen, Procuror General.

Între-timp, soția lui Evgheni Șevciuk, Nina Ștanski, a scris pe o rețea de socializare că miliția transnistreană a efectuat percheziții la domiciliul părinților săi și al lui Evgheni Șevciuk. Iar fostul lider al regiunii separatiste a publicat o scrisoare deschisă către șeful comitetului de anchetă din Transnistria, Veaceslav Brânzari, în care solicită anchetarea procurorului Anatoli Gurețki, adică a celui care a cerut ridicarea imunității lui Evgheni Sevciuk și cercetarea lui penală. Fostul lider separatist consideră că, prin acțiunile sale, procurorul și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu. Evghenii Șevciuk a fugit din regiunea transnistreana după ce a fost lipsit de imunitate, iar pe numele lui au fost intentate mai multe dosare penale pentru furt în proporții deosebit de mari. Dacă fostul lider separatist de la Tiraspol va fi reținut și cercetat pentru uzurparea puterii în stat, el riscă cel puțin 10 ani de închisoare. Deocamdată nu este clar unde se află Evgheni Șevciuk.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram