Șeful Procuraturii Generale evită să spună dacă fostul lider transnistrean, Evgheni Sevciuk, va fi cercetat pentru uzurparea puterii în stat. Eduard Harunjen a declarat pentru tv8 că instituția pe care o conduce ar fi întreprins mai multe măsuri, dar a refuzat să ofere detalii. Între timp, miliția transnistreană ar fi efectuat percheziții la domiciliile părinților lui Sevciuk și a soției sale, Nina Stanski.

Primele informații că fostul lider de la Tiraspol a părăsit teritoriul din stânga Nistrului au aparut inca acum doua saptamani, iar Evgheni Sevciuk s-ar fi refugiat la Chisinau.

„Pe faptul uzurpării puterii în stat, el va fi tras la răspundere sau nu? Vom veni cu o reacție atunci când vom avea o soluție pe caz. Dar sunt careva măsuri întreprinse? Sunt măsuri întreprinse. Nu vă pot spune acuma fiindcă, vă spun încă o dată vom veni cu o reacție când va fi o soluție pe caz”, a spus Eduard Harunjen, Procuror General.

Între-timp, soția lui Evgheni Șevciuk, Nina Ștanski, a scris pe o rețea de socializare că miliția transnistreană a efectuat percheziții la domiciliul părinților săi și al lui Evgheni Șevciuk. Iar fostul lider al regiunii separatiste a publicat o scrisoare deschisă către șeful comitetului de anchetă din Transnistria, Veaceslav Brânzari, în care solicită anchetarea procurorului Anatoli Gurețki, adică a celui care a cerut ridicarea imunității lui Evgheni Sevciuk și cercetarea lui penală. Fostul lider separatist consideră că, prin acțiunile sale, procurorul și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu. Evghenii Șevciuk a fugit din regiunea transnistreana după ce a fost lipsit de imunitate, iar pe numele lui au fost intentate mai multe dosare penale pentru furt în proporții deosebit de mari. Dacă fostul lider separatist de la Tiraspol va fi reținut și cercetat pentru uzurparea puterii în stat, el riscă cel puțin 10 ani de închisoare. Deocamdată nu este clar unde se află Evgheni Șevciuk.