În raionul Glodeni vor fi construite încă 30 de locuințe sociale. Decizia a fost aprobată în cadrul Comitetului de supraveghere al Unităţii de Implementare a Proiectului de construcţie a locuinţelor pentru păturile socialmente vulnerabile II, desfășurat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

„Prin decizia Comitetului de supraveghere s-a aprobat finalizarea unei construcții demarate la începutul anilor 1990. Va fi un bloc cu parter și patru nivele, apartamente cu trei, două și chiar cu o odaie. Costul total al proiectului constituie circa 1 milion de euro”, a specificat președintele Comitetului de supraveghere al Proiectului de construcţie a locuinţelor pentru păturile socialmente vulnerabile II, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca.

De asemenea, ministrul a precizat că, în perioada 2009 – 2011, în faza întâi a proiectului de construcție a locuințelor sociale în țara noastră, în raionul Glodeni, au fost construite 30 de apartamente sociale.

Menționăm că, locuinţele sociale sunt construite de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor în cadrul proiectului de construcţie a locuinţelor pentru păturile social vulnerabile și sunt repartizate de către autorităţile publice locale în regim social (se acordă în locațiune).

„Benificiarii sunt selectați la nivel local de către o comisie instituită în acest scop, ce examinează cererile și verifică legalitatea actelor confirmative. Ulterior, acordă punctaj conform criteriilor de selectare din Regulamentul din domeniu” a menționat Iunona Lungu, directorul UIP II.

Locuințele sociale în Republica Moldova sunt construite în cadrul unui proiect susținut financiar de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei ce oferă țării noastre un împrumut de circa 20,4 de milioane de euro, pe un termen de până la 20 de ani. Până la sfârșitul anului 2018, când va fi finalizată faza a doua a proiectului, vor fi construite circa 700 de locuințe sociale în opt raioane ale țării.