Astăzi, 13 iulie curent, ar fi trebuit să fie examinată plângerea avocaților lui Dorin Chirtoacă care au fost înlăturați din proces, la solicitarea procurorului Dumitru Robu. Potrivit procurorului, avocații au fost înlăturați din proces din motiv că ar tărăgăna procesul.

Temeiul înlăturării avocaților din proces au fost că ultimii, intenționat, au creat impedimente la efectuarea acțiunilor de urmărire penală print tergiversarea efectuării urmăririi penale. Adică ultimii au acționat contrar interesului învinuitului, deoarece singur, învinuitul a solicitat efectuarea de urgență a tuturor acțiunilor de urmărire penală. Acum, al treilea avocat acționează conform legii, nu ca cei care au fost înlăturați”, a declarat Dumitru Robu, procuror.

Ședința de examinare a plângerii însă a fost amânată pentru data de 20 iulie. „Au fost două motive de amânare. Primul motiv este că nu a fost prezent și al doilea avocat, iar noi ca procurori nu am luat cunoștință cu plângerea care a fost depusă”, a explicat procurorul.

La rândul său, fostul avocat al lui Chirtoacă, Gheorghe Malic, acuză procuratura că aceasta dorește să poată impune lui Chirtoacă proprii avocați care să fie desemnați de oficiu.

Procurorul a înlăturat avocații în mod abuziv, nemotivat, ilegal, de aceea nu pot comenta niște lucruri absurde. Ei vor avocați comozi, care nu dau întrebări, care nu apără interesele clienților, care sunt desemnați din oficiu, care sunt parte a acuzării. Orice persoană care încearcă să demaște abuzurile procuraturii este înlăturată și astfel avem un proces care nu este echitabil”, a spus acesta.

Amintim că, cei doi avocați ai lui Chirtoacă, Gheorghe Malic și Tatiana Iovu au fost înlăturați din proces. Pe data de 25 mai, după 4 ore de percheziții în biroul său de la Primărie și aproape 2 ore de percheziții în locuința sa, edilul fost reținut de CNA. La 22 iunie primarul Dorin Chirtoacă a primit încă 25 de zile de arest la domiciliu după ce a fost învinuit în dosarul parcărilor cu plată din Capitală.