Aprobat și de Parlament! Femeile care au demisionat în timpul sarcinii vor putea beneficia de îndemnizația de maternitate, calculată din salariului soțului. Până acum, acest lucru era posibil doar în cazul soțiilor șomere pe parcursul celor nouă luni de sarcină. Deputații au votat în lectură finală modificările după ce pe marginea acestui caz s-a expus, în februarie, Curtea Constituțională.

Deși în mare parte deputații au căzut de acord cu modificările prezentate, examinarea proiectului nu s-a lăsat fără nemulțumiri. De această dată acestea nu au vizat autorul proiectului, ci neînțelegerile din cadrul comisiei parlamentare.

„Norma menționată prevede același tratament pentru toate categoriile de beneficiari de indemnizație de maternitate”, a spus Viorica Dumbrăveanu, vice-ministru al Muncii.

„În raport au fost citite lucruri care nu au fost discutate niciodată în comisie și nu este pentru prima dată când în raport se regăsesc lucruri la discreția cuiva”, a zis Valentina Stratan, vice-președintele Comisiei Protecție Socială.

„Nimic nu este inventat. Cel puțin o frază, dna Stratan, să îmi spuneți că am inventat-o eu aici. Vă rog frumos să aduceți acum argumentele de rigoare”, a venit cu replică Oxana Dometi, președintele Comisiei Protecție Socială în cadrul ședinței Parlamentului.

Într-un final, proiectul a fost votat în cele două lecturi. Astfel, femeile care decid să se concedieze în timp ce sunt însărcinate, vor putea beneficia de indemnizație din contul salariului soțului. Până la această modificare, de acest drept se bucurau doar femeile neangajate pe toată durata celor 9 luni de sarcină.