/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Tratament egal pentru mame. Gravidele care au demisionat vor primi indemnizație

missing
13 iulie 2017, ora 19:20

Deși în mare parte deputații au căzut de acord cu modificările prezentate, examinarea proiectului nu s-a lăsat fără nemulțumiri. De această dată acestea nu au vizat autorul proiectului, ci neînțelegerile din cadrul comisiei parlamentare.

„Norma menționată prevede același tratament pentru toate categoriile de beneficiari de indemnizație de maternitate”, a spus Viorica Dumbrăveanu, vice-ministru al Muncii.

„În raport au fost citite lucruri care nu au fost discutate niciodată în comisie și nu este pentru prima dată când în raport se regăsesc lucruri la discreția cuiva”, a zis Valentina Stratan, vice-președintele Comisiei Protecție Socială.

„Nimic nu este inventat. Cel puțin o frază, dna Stratan, să îmi spuneți că am inventat-o eu aici. Vă rog frumos să aduceți acum argumentele de rigoare”, a venit cu replică Oxana Dometi, președintele Comisiei Protecție Socială în cadrul ședinței Parlamentului.

Într-un final, proiectul a fost votat în cele două lecturi. Astfel, femeile care decid să se concedieze în timp ce sunt însărcinate, vor putea beneficia de indemnizație din contul salariului soțului. Până la această modificare, de acest drept se bucurau doar femeile neangajate pe toată durata celor 9 luni de sarcină.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram