Yandex.Taxi, platforma rusească care facilitează găsirea taxiurilor disponibile, va fi lansată până la sfârșitul lunii iulie și la Chișinău. Informația a fost confirmată pentru TV8 de surse care au preferat să-și păstreze anonimatul.

Potrivit surselor, data exactă de lansare nu a fost stabilită, însă va avea loc în următoarele două săptămâni.

Utilizatorii aplicației vor putea achita pentru călătorii cu ajutorul cardului bancar. Acest lucru va fi disponibil la scurt timp după lansare. Totodată, rămâne a fi un secret și politica de preț percepută pentru călătorii și dacă va exista un program de reduceri pentru clienții fideli.

Nu se cunoaște nici cantitatea mașinilor care vor opera prin intermediul aplicației, dar se cunoaște că se va lucra exclusiv cu parcurile de taxi deja existente pe piață.

UPDATE: Vedeți mai jos reacția oficială a companiei Yandex referitor la extidnerea serviciului Yandex.Taxi în Moldova.

„Planurile noi în mod tradițional, nu se dezvăluie în avans. Când și dacă ne vom lansa în Moldova, vom anunța. Între timp, putem spune că Yandex.Taxi este interesant de dezvoltarea serviciului pe piața moldovenească”, ne-au comunicat reprezentanții companiei.

Yandex este o companie de tehnologie din Rusia specializată în produse şi servicii de Internet. Yandex operează cel mai mare motor de căutare din Rusia, care are o cotă de 65% din piaţă în ţară.

Menționăm că, Yandex, cunoscut ca „Google al Rusiei”, şi Uber au anunțat joi, 13 iulie, că au fost de acord să fuzioneze cele două afaceri de ride-sharing în Rusia şi pe alte cinci pieţe învecinate. Yandex este partenerul principal, cu o participaţie de aproape 60%.

Într-o declaraţie de presă comună, Yandex şi Uber au transmis că vor fuziona în Rusia, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia şi Kazahstan pentru a crea o nouă companie care va opera în 127 de oraşe, acord care se aşteaptă să fie finalizat în al patrulea trimestru.

Ca parte a acordului, Uber va contribui cu serviciul care livrează mâncare, UberEATS, în regiunea celor şase ţări.

Uber va investi 225 de milioane de dolari, iar Yandex va investi 100 de milioane de dolari în noua companie din care Yandex va deţine 59,3%, Uber va deţine 36,6%, iar angajaţii vor avea o participaţie de 4,1%.