Președinta PAS, Maia Sandu, o acuză pe Lilia Pogolșa, noua vice-ministră a Educației, că ar împărți notele la BAC după bunul ei plac. Lidera PAS susține, totuși, că Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare a reușit să asigure o evaluare corectă a elevilor în perioada bacalaureatului.

„E perioada BAC-ului și, așa cum ne-a obișnuit, Parlamentul își amintește brusc de educație. Peste noapte, îi apucă grija de nivelul de cunoștințe al elevilor din Republica Moldova. Guvernanții vor cele mai înalte medii pentru elevi, doar că nu vor să recunoască că aceste medii sunt mari în comparație cu sprijinul pe care îl acordă ei educației”, a ținut să spună Maia Sandu.

Potrivit Maiei Sandu, conducerea actuală a Ministerului Educației în acest an a fost împotriva evaluării corecte. „Doamna Pogolșa, o femei cu serioase probleme de integritate, vine cu pretenții la echipa Agenției pentru dezvoltare Curriculară și Evaluare care a reușit în această perioadă, fără sprijin politic, să asigure în continuare o evaluare corectă a cunoștințelor absolvenților de liceu. Doamna Pogolșa, care a suprimat ani la rând inițiativele sănătoase ale angajaților institutului, ratând astfel șansa să transforme această instituție în una utilă pentru u profesori, astăzi vrea să pună capac bacalaureatului corect. Nu a făcut nimic bun de când a fost numită în această funcție. Oamenii pe care s-au sprijinit și se sprijină organizatorii acestui examen, au demonstrat că nu vând teste și nu vând note, așa cum s-a întâmplat la Institutul de Științe ale Educației”, a explicat Maia Sandu.

Liderul PAS a mai acuzat vice-ministrul Educației că ar dori să acționeze în propriile interese. „Ce își dorește noua ministră, să poată numi în funcții oameni după bunul plac, să poată împărți notele după bunul ei plac, la asta se pricepe, a demonstrat-o în trecut”, a mai adăugat ea.

Amintim că, Conducerea Ministerului Educației a fost chemată la raport în plenul Parlamentului. Astfel, săptămâna viitoare, viceministrul Lilia Pogolșa urmează să ofere explicații privind erorile depistate în desfășurarea examenelor de BAC, în special cele care vizează testele la fizică. Deocamdată nu se știe însă dacă audierile vor fi publice.