/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Costume de baie pentru față. Tot mai multe chinezoaice se bronzează cu măști

14 iulie 2017, ora 19:38

Plajele din China amintesc de platourile de la Hollywood unde se filmează pelicule despre extratereștri sau teroriști. Tot mai multe chinezoaice preferă să iasă la plajă cu facekini – un costum de baie, doar că pentru față. În timp ce unii fac haz de necaz și râd pe seama acestor ciudățenii, cele care le poartă spun că astfel se protejează de razele ultraviolete și de meduze. Un designer autohton spune că le confecționează de mult timp, dar preferă să le facă mai colorate, ca să nu se sperie copiii.

„Mă gândeam să fac orice puteam ca să evit să-i sperii pe oameni. Dacă m-aș fi apucat să fac un facekini, nu l-aș fi făcut alb, negru, nici în alte culori întunecate. Așa că m-am gândit, de ce nu aș picta pe ele elementele pe care chinezii le adoră. Copiii mici nu s-ar speria atât de mult”.

Articolul vestimentar este din material elastic și se pune pe față ca o cagulă. Doar ochii și gura rămân neacoperite. Facekini crește în popularitate în China, doar în ultimul an designerul a vândut peste 30 de mii de asemenea măști.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram