/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/DOC/ Liberalii solicită Guvernului ca studenții să-și primească bursa și pe timp de vară

missing
15 iulie 2017, ora 10:05

În România, această lege a fost adoptată în luna iunie a acestui an, potrivit căreia bursele studențești, indiferent de categorie, se vor acorda pe toată durata anului universitar (12 luni).

Potrivit autorilor solicitării, această practică nu este doar în România, ci în mai multe țări. „Urmărind practica altor state, inclusiv România, solicităm amendarea hotărârii de guvern… prin care studenților să le fie calculate și achitate burse de studii și în perioada vacanței de vară, în cuantum de 70% din suma bursei acordate de instituția de învățământ, pentru a facilita accesul la învățământul superior, în mod special a tinerilor din mediul rural și localitățile mic urbane, cu frecvență la zi, pentru a sprijini eforturile depuse în cursul anului de studii și spre protecția socială a acestora”, se arată scris în document.

Menționăm că, în România, pentru luna iulie 2017, sumele alocate de Ministerul Educației instituțiilor de învățământ superior de stat pentru burse vor fi similare cu cele din luna iunie, de 63.908.245 lei românești.

Foto: facebook.com/Clubul Tinerilor Liberali

Foto: facebook.com/Clubul Tinerilor Liberali

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram