Au transformat curtea unui bloc din capitala într-o parcare privată. Câțiva șoferi au decis să-și amenajeze locuri de parcare chiar în fața casei. Aceștia au instalat mai multe bariere, iar acest fapt i-a nemulțumit pe ceilalți locatari, nevoiți să-și lase mașinile departe de bloc. Responsabilii de la primăria Chișinău susțin că în curțile blocurilor locurile de parcare sunt provizorii și oricine are acces la ele.

14 bariere au fost instalate în strada Pușkin 44, iar întreaga curte a fost transformată într-o adevărată parcare privată. Mai grav este faptul că, accesul în curte a fost blocat inclusiv pentru ambulanță dar și pompieri.

Instalarea barierelor au împărțit părerile locatarilor în două. În timp ce unii nu văd o problemă, alții se declară împotriva.

Am încercat să vorbim și cu cei care-și parchează mașinile pe aceste locuri, însă nimeni nu a ieșit în curte atât timp cât am filmat reportajul. Între timp, viceprimarul Capitalei a subliniat că în curțile blocurilor parcarea este provizorie, iar la ea au acces toți care locuiesc in preajmă, după sistemul primul venit-primul servit.

„Din start, toate căile de acces din curțile blocurilor au fost prevăzute cu locuri de parcare provizoriu, adică nu loc de parcare permanent, dar provizoriu. Acest lucru nu poate fi împiedicat”, a menționat Nistor Grozavu, viceprimar de Chișinău.

Contactat de TV8, ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Patrulare a declarat că oamenii legii s-au autosesizat pe marginea acestui caz pentru a verifica dacă barierele au fost instalate legal. Polițiștii urmează să discute cu șoferii pentru a vedea dacă au autorizație de la primărie.