/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Start admitere în centrele de excelență și colegii. Zeci de tineri au luat cu asalt instituțiile

missing
17 iulie 2017, ora 19:21

Aglomerație a fost și la Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie din Capitală. Cei care se visează viitori medici au venit să își depună actele încă de la primele ore ale dimineții.

Agnia Popovici, din Chișinău, vrea să devină medic-pediatru și speră să prindă un loc la buget: „Îmi plac foarte mult copiii și doresc sa fie sănătoși, deoarece când vezi că un copil este bolnav, nu poți să suporți aceasta. Vreau la buget, am media la examene 9.33”.

Emoții au avut și părinții care au insistat să fie alături de copiii lor într-un asemenea moment decisiv.

La Centrul de Excelență în Medicină, tinerii pot alege între 6 specialități. Din cele 500 de locuri disponibile, peste 300 sunt finanțate din bugetul de stat. Cei care vor fi admiși în bază de contract, vor trebui să scoată din buzunare între 7 și 10 mii de lei.

În timp ce la centrele de excelență și colegii era mare forfotă, la școlile profesionale a cam bătut vântul. Totuși, cei care au venit să depună actele aici speră să aibă șanse mai mari de a se angaja în câmpul muncii, dar și să evite BAC-ul.

Rezultatele primului tur al admiterii în colegii și școli profesionale vor fi afișate pe data de 8 august.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram