Forfotă mare la unele secții de admitere în centrele de excelență și colegii. Zeci de tineri, însoțiți de părinți, au luat cu asalt comisiile în încercarea de a prinde un loc bun pentru următorul an de studii. Și dacă la colegii s-au format cozi, la școlile profesionale a cam bătut vântul.

Aglomerație a fost și la Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie din Capitală. Cei care se visează viitori medici au venit să își depună actele încă de la primele ore ale dimineții.

Agnia Popovici, din Chișinău, vrea să devină medic-pediatru și speră să prindă un loc la buget: „Îmi plac foarte mult copiii și doresc sa fie sănătoși, deoarece când vezi că un copil este bolnav, nu poți să suporți aceasta. Vreau la buget, am media la examene 9.33”.

Emoții au avut și părinții care au insistat să fie alături de copiii lor într-un asemenea moment decisiv.

La Centrul de Excelență în Medicină, tinerii pot alege între 6 specialități. Din cele 500 de locuri disponibile, peste 300 sunt finanțate din bugetul de stat. Cei care vor fi admiși în bază de contract, vor trebui să scoată din buzunare între 7 și 10 mii de lei.

În timp ce la centrele de excelență și colegii era mare forfotă, la școlile profesionale a cam bătut vântul. Totuși, cei care au venit să depună actele aici speră să aibă șanse mai mari de a se angaja în câmpul muncii, dar și să evite BAC-ul.

Rezultatele primului tur al admiterii în colegii și școli profesionale vor fi afișate pe data de 8 august.