/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Maia Sandu și Andrei Năstase cheamă cetățenii să protesteze împotriva votului mixt

18 iulie 2017, ora 18:07

„Membrii și simpatizanții noștri din raioane ne informează că PD-ul obligă bugetarii din întreaga țară să iasă joi la o manifestare în sprijinul sistemului mixt. Probabil, la ședința Parlamentului de joi, PD și PSRM vor încerca să adopte sistemul mixt în ultima lectură. Asta chiar dacă versiunea finală a proiectului de lege nici nu a fost făcută publică”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

„Azi, din miliardele furate de Plahotniuc și gașca sa de la oameni, Dodon va face concert în Piața Marii Adunări Naționale. Pentru joi acești nemernici au alt scenariu, tot pe banii cetățenilor. Să inițieze votarea în a două lectură a sistemul mixt, salvatorul lor de la pușcărie și confiscarea averilor furate de la oameni. Pentru ora 9, la parlament, cu autobuze comandate din timp vor fi aduși bugetari, la fel cum au fost duși la concerte și mitinguri de susținere a corupţiei, sărăciei și batjocurii oligarhice. Eu ies la protest și chem întreaga opoziție și societate. Să demonstrăm că suntem un popor deșteptat și demn de trecutul nostru și de un viitor frumos în civilizație, democrație și bunăstare”, a menționat la rândul său Năstase.

Anterior, Parlamentul a votat în prima lectură două proiecte de lege privind schimbarea sistemului electoral, unul se referă la introducerea sistemului mixt și altul la introducerea sistemului uninominal de vot. Cele două proiecte au fost comasate și transmise pentru avizare Comisiei de la Veneția. Pentru lectura a doua, ca bază, Parlamentul a luat proiectul care stipulează introducerea votului mixt.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram