/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Noi detalii cu privire la accidentul din Cernăuți. În autobuz se aflau 56 de moldoveni

missing
18 iulie 2017, ora 17:24

Ministerul Afacerilor Externe si Integrării Europene s-a autosesizat pe marginea accidentului rutier produs. Potrivit lor, autobuzul „Neoplan”, avea numere de înregistrare moldoveneşti și circula pe ruta Aachen (Germania) – Chişinău. Accidentul s-a produs după ce acesta s-a tamponat frontal cu microbuzul ieșit pe contrasens.

Potrivit informațiilor de ultimă oră recepționate de la autoritățile ucrainene de către Ambasada Republicii Moldova în Ucraina, în autobuz se aflau 56 pasageri, cetăţeni ai Republicii Moldova.

Urmare a accidentului, trei pasageri care se aflau în autobuz au suferit diverse traume şi leziuni corporale şi au fost transportaţi la spitalul din Cernăuți pentru ajutor medical şi investigaţii necesare. Viaţa acestora se află înafara oricărui pericol. Pentru ceilalţi 53 de pasageri a fost organizat transportul către Republica Moldova.

În acelaşi timp, şoferul microbuzului „Sprinter”, cetăţean ucrainean, a decedat în urma accidentului rutier.

Ambasada Republicii Moldova la Kiev este în contact cu autoritățile ucrainene. De asemenea, Ministerul a activat celula de criză care are drept scop coordonarea tuturor acţiunilor privind acordarea asistenței cetățenilor moldoveni în astfel de cazuri.

Pentru mai multe detalii rudele pot apela: +380683842016 – numărul de urgență al Ambasadei Republicii Moldova la Kiev sau +37322 788722 – numărul de urgenţă al Celulei de Criză a MAEIE.

Foto: Adevărul cuvântului

Foto: Adevărul cuvântului

Foto: Adevărul cuvântului

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram