Aseară, la Cernăuți s-a produs un grav accident rutier, după ce două vehicole, unul de marca Mercedes Sprinter și un autobuz cu etaj Neoplan s-au ciocnit.

Ministerul Afacerilor Externe si Integrării Europene s-a autosesizat pe marginea accidentului rutier produs. Potrivit lor, autobuzul „Neoplan”, avea numere de înregistrare moldoveneşti și circula pe ruta Aachen (Germania) – Chişinău. Accidentul s-a produs după ce acesta s-a tamponat frontal cu microbuzul ieșit pe contrasens.

Potrivit informațiilor de ultimă oră recepționate de la autoritățile ucrainene de către Ambasada Republicii Moldova în Ucraina, în autobuz se aflau 56 pasageri, cetăţeni ai Republicii Moldova.

Urmare a accidentului, trei pasageri care se aflau în autobuz au suferit diverse traume şi leziuni corporale şi au fost transportaţi la spitalul din Cernăuți pentru ajutor medical şi investigaţii necesare. Viaţa acestora se află înafara oricărui pericol. Pentru ceilalţi 53 de pasageri a fost organizat transportul către Republica Moldova.

În acelaşi timp, şoferul microbuzului „Sprinter”, cetăţean ucrainean, a decedat în urma accidentului rutier.

Ambasada Republicii Moldova la Kiev este în contact cu autoritățile ucrainene. De asemenea, Ministerul a activat celula de criză care are drept scop coordonarea tuturor acţiunilor privind acordarea asistenței cetățenilor moldoveni în astfel de cazuri.

Pentru mai multe detalii rudele pot apela: +380683842016 – numărul de urgență al Ambasadei Republicii Moldova la Kiev sau +37322 788722 – numărul de urgenţă al Celulei de Criză a MAEIE.

Foto: Adevărul cuvântului

Foto: Adevărul cuvântului

Foto: Adevărul cuvântului