La anunțul liderilor autoproclamatei republici separatiste Doneţk privind înființarea unui nou stat - Malorossia, cu capitala la Donețk, președintele ucrainean Petro Poroșenko a răspuns că Ucraina intenționează să recâștige controlul asupra Donbasului și Crimeei, transmite MOLDPRES.

Declarația lui Poroșenko este citată pe Twitter de purtătorul său de cuvânt, Sveatoslav Țegolko: „Novorossia a fost îngropată. Ucraina va restabili suveranitatea asupra Donbasului și a Crimeei”.

Totodata, Kievul a anunțat despre intenția Grupului de contact tripartit privind Ucraina de a discuta declaraţia lui Zaharcenko, liderul autoproclamatei republici separatiste Doneţk, la întâlnirea de mâine de la Minsk.

„Anunțul de astăzi al lui Zaharcenko practic blochează tot procesul de negociere. Indiferent care este ordinea de zi stabilită de OSCE, vom începe discuția noastră cu această afirmație a lui Zaharcenko”, a declarat Evgenhi Marciuk, reprezentantul Ucrainei în subgrupul privind securitatea. Postul tv „112 Ukraina” susține că, în opinia lui Marciuk declarația înseamnă că nu mai au „nimic de vorbit”.

Oficialul ucrainean a sugerat că pe fondul anunțului privind înființarea „noului stat”, Rusia va încerca să blocheze procesul de la Minsk.