Dosarul pe numele primarului capitalei a fost intentat la comanda fostului liberal, Anatol Șalaru, a socialiștilor și a lui Vladimir Plahotniuc. Constatarea îi aparține liderului PL, Mihai Ghimpu, care spune că are și motive pentru a crede acest lucru. Politicianul susține în continuare că dosarul este unul politic și face parte dintr-o campanie prin care se urmărește denigrarea formațiunii liberale.

În topul făcut public astăzi de liderul PL, Anatol Șalaru deține prima poziție, fiind urmat de socialiști, iar locul trei este ocupat de democratul Vladimir Plahotniuc.

„Șalaru, Dodon și Plahotniuc. Atunci domnul Șalaru spunea că, îi suna și pe ai noștri, spunea că dacă eu nu am să accept lucrul acesta în februarie, martie anul acesta o să fie arestați Chirinciuc, Dorin și după cum vedeți s-a întâmplat. Socialiștii lui Dodon, Doi ani de zile s-au unit în CMC cu PPEM și …jos Dorin Chirtoacă”, a menționat liderul PL.

Mihai Ghimpu a declarat că prin aceste acțiuni, cele trei forțe doresc să lichideze partidul Liberal. „Este clar că aici este o acțiune politică pentru a prelua primăria. Fiindcă unora nu le-a reușit să rezolve problemele lor timp de 10 ani cât a fost Dorin Chirtoacă Primar General. A fost o politică pregătită, într-adevăr de denigrare a lui Dorin Chirtoacă și inclusiv asta se reflectă asupra Partidului”, susține Ghimpu.

Anatol Șalaru a respins toate acuzațiile lansate de fostul său șef de partid. Pe Facebook acesta a scris: „După o lungă corespondență cu Decebal și apoi cu Divinitatea, timp în care până și psihiatrii au intrat în alertă, Mihai Ghimpu și-a abandonat terapia pentru a mă acuza că aș sta în spatele arestării lui Dorin Chirtoacă. Faptul că Mihai Ghimpu se află într-o gâlceavă permanentă cu logica este un lucru cunoscut chiar de pe vremea ilustrului rege Decebal”.

„În spatele arestării lui Chirtoacă, cel mai probabil stau doar acțiunile lui Dorin Chirtoacă din ultimii 10 ani. Noi de zece ani tot spune că la primărie este corupție trafic de influență, neglijență în serviciu”, a spus Ion Ceban.

În lipsa unei reacții de la purtătorul de cuvânt al democraților, Andrian Candu a fost cel care a comentat acuzațiile lui Ghimpu: „Noi ne-am obișnuit cu declarațiile interesante ale tuturor liderilor politici, inclusiv ale domnului Ghimpu. Nu înțeleg, toți sincron și împreună au acționat? Bine, eu aș prefera să nu comentez aceste declarații sunt subiecte legate de justiție, de anchetă, de procuratură”.

Mihai Ghimpu a mai declarat că dacă Dorin Chirtoacă va pierde în instanțele din țară, atunci aceștia se vor adresa la CEDO.