Dezastru în Canada din cauza incendiilor de vegetație. Numărul mare de incendii înregistrate în ultima perioadă a dus la evacuarea a circa 50 de mii de locuitori din regiunile afectate. Prima dată în ultimii 14 ani, autoritățile au declarat stare de urgență. Cea mai afectată regiune este Provincia Britanică.

Suprafața cuprinsă de incendii depășește 350 kilometri pătrați, iar până acum în jur de 50 de mii de persoane au fost evacuate. Fumul din regiunile afectate este vizibil chiar și din cosmos. Dezastrul provocat de arderea vegetației uscate a lăsat mai mulți oameni fără locuințe, iar aproximativ 3.000 de pompieri, asistați de elicoptere și avioane, luptă să stingă focurile. Printre cele mai afectate zone se află provincia Britanică, dar și regiuni din apropierea Vancouverului.

„A început să ardă focul și a luat rapid amploare în interiorul casei noastre. Am avut o oră ca să părăsim locuința”, a menționat Sandra Stephen Stephen, una dintre persoanele evacuate.

„Nu a fost niciodată un sezon în care să avem atât de multe incendii. E ceva de groază ce se întâmplă în prezent”, susține Todd Stone.

Peste 327.000 de hectare de vegetație au ars de la începutul lunii aprilie, cele mai multe incendii înregistrându-se în iulie.