În timp ce în fața Parlamentului era organizat un protest împotriva schimbării sistemului electoral și un miting de susținere a votului mixt, deputații au votat în doar câteva minute proiectul de lege. Andrian Candu le-a mulțumit atât celor care au venit să protesteze, cât și celor care susțin votul mixt.

„Regret că și astăzi unii provoacă spiritele și cheamă la proteste agresive și la violență, iar unii dintre ei au intrat în confruntare cu forțele de menținere a ordinii publice, dar și cu cei care au venit să susțină votul mixt. Regret comportamentul domnului Năstase, care și-a permis să o tragă pe o doamnă de pe scenă. Sunt supărați probabil că oamenii nu au răspuns chemării și invitației. Condamn astfel de acte și violența în general”, a menționat Andrian Candu după ce Parlamentul a votat proiectul cu privire la sistemul mixt.

Speakerul a mai menționat că toți au dreptul să protesteze, dar în cadrul legal și le-a transmis și un mesaj în care le mulțumește celor care au venit să susțină schimbarea sistemului electoral.

Președintele Parlamentului a mai negat faptul că democrații ar fi adus forțat oamenii care să susțină votul mixt.