/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

/FOTO. LIVE VIDEO/ Protestul împotriva votului mixt. Manifestanţii au ajuns la clădirea Președinție

missing
20 iulie 2017, ora 12:55

Acțiunea de protest se desfășoară față de adoptarea în cea de-a doua lectură a proiectului de lege care presupune introducerea sistemului mixt de vot la alegerile parlamentare. La eveniment au fost invitați să participe simpatizanții PAS, PPDA și cei ai Partidului Nostru. Aceștia scandează „Jos Mafia”, „Trădătorii”.

 

Update 13.16 Organizatorii protestului îndeamnă oamenii să vină și mâine la protest.

Update 13.14. Protestatarii au blocat strada 31 august, iar circulația rutieră a fost redirecționată pe străzile adiacente.

Update 12.52: Manifestanții continuă să protesteze în fața clădirii Președinției. Acești scandează „Dodon, nu uita, constituția nu-i a ta”

Update 12.41 MAI: Conform datelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne în urma acțiunilor de protest, au fost înregistrate altercații între protestatari. În conformitate cu legislația în vigoare, poliția s-a autosesizat în urma incidentelor care au avut loc. Astfel, organele de drept vor întreprinde măsurile necesare pentru stabilirea circumstanțelor și identificarea persoanelor implicate.

Update 12.34: Ciubașenco își cere iertare în fața electorului Partidului Nostru pentru faptul că l-a susținut pe Igor Dodon, la scrutinul prezidențiale din toamna 2016.

Update 12.24 Între timp, grupuri de polițiști se îndreaptă către clădirea Președinției.

Update 12.23 Protestatarii au ajuns la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare și Bodoni.

Update 12.16 Manifestanţii se îndreaptă către clădirea Președinție.

Update 11.29: Manifestanții sunt lăsați să treacă mai aproape de clădirea Parlamentului, unde între timp, s-a finalizat mitingul pro votului mixt.

Update 11.18 Pe clădirea Parlamentului a fost atârnat un afiș cu „Nu Mixt”.

Foto: Facebook / Stefan Grigorita

Update 11.16 Maia Sandu: „Noi de aici nu plecăm”

Update 11.12 Protestatarii au revenit în fața Parlamentului.

Update 11.10 Manifestanții au încercat să spargă cordonul de polițiști.

Update: 11.05 Au fost înregistrate primele îmbrânceli

10.57 Cele doua tabere s-au întâlnit în fața clădirii Parlamentului. Manifestanții pro votului mixt sunt păziți de un cordon de carabinieri.

10.54 O persoană a fost reținută de forțele de ordine.

Update 10.50 Manifestanții au fost opriți de polițiști, însă aceștia au trecut de cordonul forțelor de ordine prin fața cinematografului Patria.

Update 10.47 La îndemnul lui Andrei Nastase, manifestanții fac hora în jurul Parlamentului.

Update 10.41 74 de deputații au votat, în lectură finală, proiectul privind schimbarea sistemului electoral.

Update 10.39 Maia Sandu a mulțumit protestatarilor că au venit în fața Parlamentului. „Vor să ne fure voturile la următoarele alegeri. Ei trebuie să înţeleagă că după alegeri nu vor mai fi aleși., pentru că această guvernare are grijă doare de cei 120 de persoane care sunt în Parlament și guvern. Vrem ca guvernarea să ne protejeze pe toți, iar oamenii să fie apreciați după merite.”

Update 10.39 Andrei Năstase îndeamnă opozanții la un protest pașnic. Liderul PPDA a declarat că vor fi organizate proteste masive dacă Parlamentul va vota modificarea Codului Electoral.

Update 10.19 Maia Sandu şi Andrei Năstase și-au exprimat nemulțumirea față de faptul că li s-a permis să protesteze doar aproape de stradă, pe când susținătorilor li s-a permis să manifesteze chiar la ușa Parlamentului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram