Lidera PAS, Maia Sandu, a declarat că partidul pe care îl reprezintă va boicota alegerile parlamentare și vor continua să protesteze în zilele care urmează. Declarația a fost făcută în cadrul ediției speciale a emisiunii „Politica”, de la postul nostru de televiziune.

„Nu este războiul pierdut. Admitem și în continuare boicotarea alegerilor. Avem mai multe informații chiar dacă nu am văzut varianta finală adaptată și promulgată. Să vedem dacă atât de repede va apărea și în Monitorul Oficial. S-au grăbit foarte tare. Avem suficiente motive de îngrijorare pentru că în compartimentul de creare a circumscripțiilor, criteriile sunt foarte vagi, partide importante care se bucură astăzi de sprijinul cetățenilor sunt excluse din acest lucru. Noi ne rezervăm dreptul să decidem, evident că se va lua în discuții cu toți membrii partidului PAS, dar în general nu vrem să acceptăm această lege și o să protestăm în continuare. Vrem ca să audă toată lumea, în special instituțiile europene, că în Republica Moldova o bună parte din cetățeni nu sunt de acord cu această lege”, a declarat lidera PAS, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Politica”.

Menționăm că, în cadrul emisiunii au fost invitați și reprezentanți PDM, PPEM și PSRM, însă aceștia nu au acceptat invitația.

Amintim că, astăzi, 20 iulie, în cadrul ședinței Parlamentului, deputații au votat în lectură finală pentru modificarea sistemului electoral. În semn de protest, deputații din fracțiunea PCRM, PL și PLDM au părăsit sala de ședință. Între timp, afară, partidele de opoziție au organizat o manifestație de protest împotriva deciziei legislativului.