Pe parcursul desfășurării acțiunilor de protest din această seară, din fața sediului Parlamentului Republicii Moldova, au avut loc altercații între forțele de ordine antrenate la menținerea odinei și liniștii publice și participanții la protest din partea Partidului Nostru. Două persoane au fost reținute.

Potrivit direcției relații publice a MAI, polițiștii au intervenit la curmarea acțiunilor ilegale a unor participanți la protest, care intenționau să instaleze ilegal corturi pe trotuar.

„Forțele de ordine au atenționat persoanele care manifestau un comportament neadecvat, iar aceștia categoric nu sau conformat cerințelor legale ale angajaților de Poliție aflați în exercițiul funcției, ultragiindu-i cu opunerea de rezistență fizică”, se menționează într-un comunicat remis de instituție.

Potrivit sursei, după mai multe atenționări, oamenii legii au intervenit pentru a stopa acțiunile ilegale.

Astfel, doi bărbați cu vârstele cuprinse între 29 și respectiv 42 ani, originari din Chișinău și Leova, care au dat dovadă de comportament violent, au fost conduși la Inspectoratul de Poliție pentru documentarea și stabilirea tuturor circumstanțelor, prin prisma art. 336 (Nesubordonarea cu reavoință dispoziţiei sau cererii legitime a colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept) și art. 353 (Ultragierea colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept, opunerea de rezistenţă) Cod contravențional.

Astfel, Ministerul Afacerilor Interne, structură responsabilă de menținere a ordinii și liniștei publice, îndeamnă toți participanții la întruniri să își exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică.