/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Precizările MAI privind altercațiile din fața Parlamentului: De ce au fost reținuți cei doi activiști ai Partidului Nostru

missing
20 iulie 2017, ora 00:58

Potrivit direcției relații publice a MAI, polițiștii au intervenit la curmarea acțiunilor ilegale a unor participanți la protest, care intenționau să instaleze ilegal corturi pe trotuar.

„Forțele de ordine au atenționat persoanele care manifestau un comportament neadecvat, iar aceștia categoric nu sau conformat cerințelor legale ale angajaților de Poliție aflați în exercițiul funcției, ultragiindu-i cu opunerea de rezistență fizică”, se menționează într-un comunicat remis de instituție.

Potrivit sursei, după mai multe atenționări, oamenii legii au intervenit pentru a stopa acțiunile ilegale.

Astfel, doi bărbați cu vârstele cuprinse între 29 și respectiv 42 ani, originari din Chișinău și Leova, care au dat dovadă de comportament violent, au fost conduși la Inspectoratul de Poliție pentru documentarea și stabilirea tuturor circumstanțelor, prin prisma art. 336 (Nesubordonarea cu reavoință dispoziţiei sau cererii legitime a colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept) și art. 353 (Ultragierea colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept, opunerea de rezistenţă) Cod contravențional.

Astfel, Ministerul Afacerilor Interne, structură responsabilă de menținere a ordinii și liniștei publice, îndeamnă toți participanții la întruniri să își exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram