Fracțiunea PCRM declară boicot ședințelor Parlamentului până la sfârșitul sesiunii de primăvară, menționând că se planifică adoptarea unui șir de proiecte de legi de orientare antisocială, care nu au nimic comun cu interesele majorității cetățenilor.

„Uniunea politică a democraților și socialiștilor și-a definitivat configurația. Grabnica includere spre sfârșitul sesiunii de primăvară pe agenda Parlamentului a proiectului de modificare a sistemului electoral și votarea lui urgentă – doar timp de 4 minute – în lipsa unui consens politic, în pofida protestelor cetățenilor și a recomandărilor Comisiei de la Veneția, confirmă o dată în plus înțelegerea între Plahotniuc și Dodon, între partidul democraților și partidul socialiștilor, care au format noua majoritate parlamentară”, se menționează într-un comunicat de presă.

Comuniștii au mai menționat că se pregătește următoarea farsă a aprobării noii structuri și componențe a Guvernului, în timp ce o asemenea chestiune poate fi supusă examinării doar după demisia actualului Guvern al lui Pavel Filip.

Menționăm că, ieri, deputații PCRM au părăsit ședința Parlamentului în semn de protest față de inițiativa modificării sistemului electoral.