/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Donație din partea Guvernului României. 96 de microbuze vor merge în 32 de raioane

missing
21 iulie 2017, ora 19:16

Un microbuz a fost repartizat liceului Evrica din orașul Râbnița, singura instituție de învățământ din regiunea de est a Republicii Moldova.

„Este un gest foarte frumos sper ca acest microbuz să ajungă cu bine în orașul Râbnița fără piedici”, a spus Halos Eugenia, director al liceului „Evrica”.

Două microbuze vor merge în satul Fuzăuca și Vadul Rașcov, întrucât acolo își fac studiile copii din trei sate învecinate rămași fără școli după reorganizarea instituțiilor de învățământ.

Cele mai multe mijloace de transport au fost repartizate la școlile din localitățile raionului Fălești, 8 la număr. În ultimii doi ani în raion au fost închise 10 școli.

Un microbuz este dotat și pentru transportul persoanelor cu necesități speciale. Acesta va ajunge într-o localitate din raionul Cahul. Astfel, copiii în scaune cu rotile, vor putea intra în microbuz prin ușa din spate, ajutați de șofer. Există un mic ascensor care la apăsarea pe buton coboară căruciorul, intră pe platforma, aceasta se ridică și copilul ajunge în interior. În microbuz sunt două astfel de locuri speciale.

Cheile de la microbuze au fost înmânate de premierul României, Mihai Tudose, și de șeful Executivului de la noi.

Donația de microbuze are loc în baza unui memorandum semnat pe 22 martie privind acordarea de asistenţă în domeniul educației. Anterior, guvernul român a dăruit alte 100 de mijloace de transport pentru elevi. Ministerul Educației dă asigurări că aceste microbuze vor ajunge la destinație până la începutul anului școlar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram