Scuarul Ghibu din Capitală ar putea fi reamenajat datorită Bugetului Civil

23 iulie 2017, ora 15:43

„Ne-am propus să amenajăm acolo șase bănci, câteva urne pentru gunoi și un tomberon de colectare separată a gunoiului și să instalăm bariere de protecție a trotuarului de-a lungul străzii Pușkin. Cu ajutorul arhitectului Teo Naval am elaborat un plan de amenajare a mobilierului urban pe care urmează să îl avizăm la Primărie”, a scris Chironda pe pagina sa de Facebook.

Până la 31 august Comisia de Evaluare va efectua evaluarea formală a aplicațiilor de proiect, iar în perioada 1-15 septembrie toți locuitorii mun. Chișinău vor fi invitați să voteze pentru acele propuneri de proiect care au fost calificate drept eligibile de către Comisia de Evaluare. Astfel, cetățenii pot vota pentru restaurarea scuarului, dar și pentru alte proiecte ce vor fi înscrise în concurs.

„Noi am prezentat proiectul la Pretura Buiucani și am stabilit că vom realiza cu ajutorul Preturii o serie de lucrări de amenajare prealabilă a scuarului (curățirea copacilor, eliminarea rădăcinilor copacilor doborâți, salubrizarea spațiilor verzi și alte lucrări curente)”, a mai menționat activistul.

Bugetul total al proiectului este de 45 de mii de lei, iar 30 de mii pot fi obținuți din fondurile Bugetului Civil.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram