Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin, vine la Chișinău, însă cum va ajunge demnitarul aici, deocamdată, este o enigmă. În timp ce autoritățile de la noi îi sugerează să ia un avion de linie sau autobuz, Rogozin ironizează și propune motocicleta sau elicopterul. Cert este că la bordul unei aeronave private acesta nu va veni, întrucât până în prezent Autoritatea Aeronautica Civilă nu a primit nicio solicitare în acest sens.

„Toate navele care vin în aeroportul Chișinău, noi le dăm permisiune, dar de la dl Rogozin nu a fost absolut nimic”, a menționat Nicolae Buzu,vicedirector AAC.

Responsabilii nu pot spune însă ce vor face în cazul în care vor primi, totuși, o asemenea solicitare: „Sunt niște criterii. În primul rând, el trebuie să aibă permisiunea ca să zboare deasupra teritoriului Republicii Moldova. Nava să fie înregistrată într-o țară, ca să aibă permisiunile de zbor. În al doilea rând, nava trebuie să fie echipată”.

Și directorul aeroportului Chișinău susține că nu a fost contactat în acest sens: „Nu dispunem de nicio informație legată de vizita domnului Rogozin și nu avem nicio solicitare parvenită”, a spus Petru Jardan

Săptămâna trecută, autoritățile de la Chișinău au sugerat că nu-i vor permite lui Dmitri Rogozin să vină la Chișinău cu un avion militar, adăugând că acesta poate opta pentru un avion de linie sau un autobuz. În replică, printr-o postare pe Twitter, vice prim-ministrul rus a îndemnat autoritățile să aleagă între o motocicletă și un elicopter. De cealaltă parte, președintele Igor Dodon a menționat că Dmitri Rogozin va ajunge totuși în țara noastră în această săptămână. Oficialii ar urma să participe, împreună cu liderul separatist, Vadim Krasnoselski, la aniversarea a 25 de ani de la desfășurarea operațiunii de menținere a păcii pe Nistru.