/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Enigma vizitei lui Rogozin. Vicepremierul rus nu a trimis o cerere pentru a survola spațiul Moldovei

24 iulie 2017, ora 18:43

„Toate navele care vin în aeroportul Chișinău, noi le dăm permisiune, dar de la dl Rogozin nu a fost absolut nimic”, a menționat Nicolae Buzu,vicedirector AAC.

Responsabilii nu pot spune însă ce vor face în cazul în care vor primi, totuși, o asemenea solicitare: „Sunt niște criterii. În primul rând, el trebuie să aibă permisiunea ca să zboare deasupra teritoriului Republicii Moldova. Nava să fie înregistrată într-o țară, ca să aibă permisiunile de zbor. În al doilea rând, nava trebuie să fie echipată”.

Și directorul aeroportului Chișinău susține că nu a fost contactat în acest sens: „Nu dispunem de nicio informație legată de vizita domnului Rogozin și nu avem nicio solicitare parvenită”, a spus Petru Jardan

Săptămâna trecută, autoritățile de la Chișinău au sugerat că nu-i vor permite lui Dmitri Rogozin să vină la Chișinău cu un avion militar, adăugând că acesta poate opta pentru un avion de linie sau un autobuz. În replică, printr-o postare pe Twitter, vice prim-ministrul rus a îndemnat autoritățile să aleagă între o motocicletă și un elicopter. De cealaltă parte, președintele Igor Dodon a menționat că Dmitri Rogozin va ajunge totuși în țara noastră în această săptămână. Oficialii ar urma să participe, împreună cu liderul separatist, Vadim Krasnoselski, la aniversarea a 25 de ani de la desfășurarea operațiunii de menținere a păcii pe Nistru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram