Procuratura anticorupție s-a autosesizat pe marginea evenimentului privat, organizat în acest weekend la vila prezidențială de la Condrița. Procurorul Viorel Morari a declarat pentru TV8, că verifică evenimentul, iar informația pe care o deține este doar ceea ce a scris presa. Între timp, Platforma Demnitate și Adevăr a înaintat o petiție prin care solicită organelor de drept să verifice legalitatea desfășurării acestui eveniment. Un răspuns din partea șefului statului se lasă așteptat. „O să vă răspundă președintele personal, miercuri”, a răspuns consilierul său de comunicare.

A fost agitație sâmbăta, la vila de la Condrița. Mașini de lux precum Porsche-uri, BMW-uri, dar și alte mărci scumpe au fost observate intrând pe poarta vilei prezidențiale. Potrivit unor surse, președintele a organizat cumetria mezinului Nicolae.

Printre automobile s-a remarcat și o Shkoda cu care Igor Dodon s-a filmat într-un spot electoral, acum 6 ani. La fața locului a fost prezentă și poliția.

„- Ce faceți aici? – Ne îndeplinim serviciu. – Asigurați ordinea publică la petrecerea privată a domnului Dodon? -Nu cunosc despre așa eveniment. -Dar ce cunoașteți dmvs? Ați intrat pe teritoriu? -Atent, atent domnișoară, toate întrebările la serviciul de presă”.

Iar lucrătorii de la Condrița au declarat în fața camerei de filmat că nu știu nimic despre petrecere: „Nu știu, nu știu nimica, eu lucrez cu totul în altă parte”.

Potrivit unor surse din anturajul cuplului prezidential, invitații ar fi fost rugați să vină îmbrăcați în costume naționale. Coincidență sau nu, a doua zi pe o rețea de socializare Igor Dodon a postat o poză unde apare alături de familia lui, îmbrăcați în haine tradiționale. Nemulțumită că șefului statului dă o petrecere pe un teritoriu care aparține statului, Platforma de Demnitate și Adevăr a scris o petiție on-line unde solicită cetățenilor să o semneze pe motiv ca Igor Dodon ar fi folosit în mod abuziv reședința statului în interes personal. Între timp, șeful procuraturii Anticorupție a declarat pentru TV8 că investighează acest caz, dar nu oferă detalii. De partea cealaltă, foștii colegi din PSRM, întrebati dacă au mers la petrecere, au răspuns că sunt probleme mai importante decât cumetria fiului lui Dodon.

„Stimați colegi. Nu ține de activitatea fracțiunii. Sunt o sumedenie de alte subiecte pe care voi trebuie să le discutați ca mass-media. Ce vă interesează, ce vă interesează? Este o instituție publică. Cum se dezvoltă statul. Mie mi se pare că domnul Președinte a răspuns suficient la această întrebare. Mulțumim, la revedere”, a spus Zinaida Greceanîi.

Spre seară, consilierul pe comunicare al Președinției a declarat că șeful statului va veni cu o reacție miercuri, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii la Condrița.