O nouă săptămână, un nou protest. În jur de 20 de oameni au încercat, repetat, să împiedice unei companii de construcție să facă lucrări pe un teren de joaca, în sectorul Râșcani. Aceștia fac trimitere la un răspuns al Consiliului municipal care nu permite ridicarea blocului cu nouă etaje. Reprezentanții firmei se apără și spun că această decizie nu se referă și la construcția lor, care ar fi trebuit să înceapă acum 10 ani. La fața locului a fost chemata și poliția.

Se face o săptămână de când locatarii unui bloc din sectorul Râșcani încearcă, zilnic, să împiedice unei companii să facă lucrări de construcție pe teritoriul unui teren de joaca. Oamenii fac trimitere la un răspuns pe care l-au primit recent de la Consiliul Municipal.

„Domnul minte lumea, ei au primit taxe în privința ceea că ei deja au construit deja două etaje, terenul este gol”, spune un protestatar.

„Nu mă aranjează comportamentul acestor oameni, ei s-au prezentat că sunt cumpărători, însă astăzi vedem că ei sunt grupul „GOP” care insultă oamenii”, a spus un alt protestatar.

Și astăzi la fața locului au venit câteva persoane care s-au prezentat drept beneficiari ai proiectului final. Aceștia susțin că protestatarii sunt nemulțumiți că din cauza lucrărilor în preajma va fi zgomot.

„La drept vorbind, toate punctele se reunesc la comoditate. Probabil că creem careva incomodități Zgomotul îi deranjează”, a declarat Veacesav Neculaescu, beneficiar.

Contactat de Tv8, reprezentantul firmei de construcții a declarat că neînțelegerile dintre companie și locatari au început încă în 2007, iar decizia recentă a Consiliului Municipal se referă la viitoarele construcții, nu și la cele care deja au fost autorizate.

„Avem toate actele permisive pentru a continua construcțiile. Aici mă refer la certificatul de urmărire, autorizația de construire și alte acte din legislația în vigoare pentru a demara lucrări”, a declarat Adrian Balmuș, reprezentantul firmei.

„Până a primi o decizie vom consulta specialiștii în domeniu. Dacă construcția în cauză va cădea sub incidența deciziei ea va fi stopată”, a declarat Igor Bulmaga, șef sector de poliție.

Ultima dată când oamenii au protestat a fost acum o săptămână.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!