Președintele Igor Dodon a semnat decretul de demitere a ministrei sănătății, Ruxanda Glavan și a ministrului Tineretului și Sportului, Victor Zubcu.

Informația a fost confirmată pentru TV8 de către Ion Ceban, purtătorul de cuvânt al președintelui.

„Cum am menționat de mai multe ori, susțin reducerea aparatului administrativ, a numărului de ministere și pledez pentru eficacitatea acestora – calitativă și nu numerică. Optez pentru numirea în funcția de ministru doar a profesioniștilor”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, Prim-ministrul Pavel Filip a prezenta o nouă structură a Guvernului, în contextul realizării reformei administrației publice centrale. Astfel, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei va prelua domeniile de activitate de la Ministerul Sănătății, cu modificarea denumirii în Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și va fi condus de Stela Grigoraș, iar Ministerul Culturii va prelua domeniile de activitate de la Ministerul Educației, de la Ministerul Tineretului și Sportului și domeniul de cercetare de la Academia de Științe a Moldovei, cu modificarea denumirii în Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va fi condus de Monica Babuc.