Mihai Ghimpu insistă! Dosarul primarului general, în care este cercetat pentru acte de corupție, a fost fabricat la comanda liderului PD, Vlad Plahotniuc. Democratul ar fi acționat împreuna cu Igor Dodon și Anatol Șalaru, iar scopul final a fost de a-l înlătura pe Dorin Chirtoacă de pe arena politică întrucât acesta urma să devină președintele partidului liberal. Cei vizați în acuzațiile lansate de Ghimpu nu au reacționat deocamdată.

„Iată cine este nașul acestor comenzi. Este clar că este Vlad Plahotniuc în conlucrare cu Dodon și Anatol Șalaru care a anunțat colegii mei încă la sfârșitul anului 2016. Anul viitor, adică anul acesta, vor fi arestați, concret a spus, Iurie Chirinciuc, Dorin Chirtoacă și alți membri”, a declarat Mihai Ghimpu, președintele PL, în cadrul unei conferințe de presă.

Contactat de TV8, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat a declarat că nu comentează afirmațiile liderului PL. În același timp, Anatol Șalaru a menționat că va reacționa, mai târziu, pe pagina sa de socializare, iar Ion Ceban de la Președinție a precizat că va reveni ulterior.

În cadrul conferinței de presă, Ghimpu a mai spus că Centrul Anticorupție deține dovezi precum că mai mulți angajați ai primăriei au luat mită, chiar și în valoare de 70.000 de lei, aceștia însă nu sunt reținuți din motiv că ar fi fost rude cu Procurorul General.