Întrebat de jurnaliști ce posturi de televiziune urmărește, Igor Dodon a menționat că nu se uită la Pro TV și că este categoric împotriva la ceea ce se întâmplă la Moldova 1. Președintele a mai menționat că privește știrile posturilor locale și că citește aproximativ 25 de  portalurile media de la noi din țară.

„Ce privesc? Facebook. Dacă sincer, destul de des urmăresc și noutățile din Republica Moldova. Sunt absolut categoric împotriva la ceea ce se întâmplă la Moldova 1. Noi încercăm să ne documentăm din toate sursele. În ceea ce ține de cărțile pe care le citim, recent am finalizat de citit o carte destul de interesantă, autor Alexander Rar, este un politolog din Germania, care a fost într-o vizită în Republica Moldova, la invitația mea. Mi-a dat o carte interesantă. În limba rusă am să vă spun – Запад Российской Федерации Кто кого?. Foarte interesantă. În limba moldovenească – Occidentul Federației Ruse: Cine pe cine?”, a spus președintele.

Se pare însă că Igor Dodon a cam greșit denumirea cărții, pentru că o simplă căutare pe Google ne dă un alt titlu al autorului Alexander Rar, și anume – „Россия — Запад. Кто кого?”. Întrebat de mass-media despre ce este cartea, Dodon i-a îndemnat pe jurnaliști să ia cartea și să o citească.

„Domnul președinte este foarte modest. Vreau să vă spun că el privește toate posturile de televiziune, poate nu le privește în totalitate, dar știrile le vizualizează”, a menționat Ion Ceban.

„La mine în fiecare dimineață pe masă este raportul referitor la toate posturile TV și principalele accente care au fost puse. În afară de acestea, la mine pe ecran la președinție, la computator, sunt deschise 20-25 de site-uri pe care le frunzăresc când reușesc”, a mai declarat Igor Dodon.

Menționăm că, astăzi, Igor Dodon i-a invitat pe jurnaliști la reședința de la Condrița și a răspuns la întrebările acestora.