Igor Dodon sare în apărarea vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, și spune că, de fapt, fostul președinte român, Traian Băsescu, trebuie declarat persona non grata. Șeful statului a făcut această declarație în cadrul unei conferințe online, transmisă pe cunoscuta rețea de socializare din Rusia, Odnoklassniki. Acesta a mai promis că oficiul NATO la Chișinăău va fi lichidat și a lansat critici în adresa lui Dorin Chirtoacă și Renato Usatîi, care încă nu au reacționat la acuzațiile aduse.

„Iată pe cine trebuie de făcut persona non grata în Republica Moldova, ăsta e Băsescu. El e urmărit penal în România și ca să scape de pușcărie a venit repede în Republica Moldova să se facă mare politician”, a declarat președintele în timpul live-ului.

În conferința făcută pe rețeaua de socializare Odnoklassniki, președintele Igor Dodon a fost generos în promisiuni, declarând că va face tot posibilul ca oficiul NATO la Chișinău să fie lichidat, în condițiile în care acesta nici măcar nu a fost încă deschis.

„Eu am spus că sunt împotrivă ca Moldova să devină membru al NATO. De îndată ce vom deține puterea, noi vom închide acest birou”, a mai declarat Dodon.

Șeful statului a făcut declarații pipărate și în privința fostului partener de proteste, Renato Usatîi, cu care au luptat contra guvernării democrate. În timp ce liderul Partidului Nostru acuză președintele că a bătut palma cu cei din PD, Dodon îi recomandă lui Usatîi să meargă la circ.

„Cum se poate de dus negocieri și de hotărât ceva cu cei care se comportă ca niște bandiți? Dacă tot cântă bine la karaoke, las’ să meargă la karaoke. Clovnii trebuie să se manifeste la circ”, a spus șeful statului.

Nici primarul Dorin Chirtoacă nu a scăpat ușor. Igor Dodon a dat asigurări că edilul va face, totuși, pușcărie și că în toamnă va fi demis.

„Chirtoacă stă la pușcărie, încă nu, stă în arest la domiciliu, dar o să facă pușcărie în orice caz. Majoritatea cetățenilor din Chișinău s-au săturat până peste cap de acest gropar de Chișinău”, a spus Igor Dodon, despre dosarul lui Chirtoacă.

Șeful statului s-a mai lăudat cu succesele, dar și cu planurile de viitor. Acesta a vorbit, în timpul conferinței online în limba rusă și a răspuns la aproape 20 de întrebări, cele mai bune din peste 1.500 adresate. Despre evenimentul privat, desfășurat la Condrita weekendul trecut, președintele a lăsat să se înțeleagă că a sărbătorit, de fapt, ziua de naștere a unuia dintre fii săi.