/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Un deputat român va cere retragerea cetățeniei române susținătorilor lui Igor Dodon

missing
27 iulie 2017, ora 17:20

„Ipocrizia lui Dodon e maximă, ca de obicei. Acesta uită că Partidul Socialiștilor are nu doar membri, ci chiar deputați care au cetățenia română. În decembrie 2014, Dodon declara că respectivii socialiști vor depune cereri de renunțare la cetățenia română. A mințit. Evident. Am început colectarea de dovezi privind acțiunile și declarațiile românofobe ale acestora pentru a pregăti un dosar complet pe care să îl prezint Autorității Naționale pentru Cetățenie”, a spus deputatul.

Constantin Codreanu planifică să facă acest lucru din septembrie, iar cererea o va face în temeiul articolului 25 par. (1), alin. a) al Legii cetățeniei române 21/1991 care se va regăsi în proiectul de lege pe care îl voi depune în septembrie. Varianta actuală a acestuia „Cetățenia română se poate retrage persoanei care, aflată în străinătate, săvârșește fapte deosebit de grave prin care vatămă interesele statului român sau lezează prestigiul României” va fi amendată și completată cu “și declarații prin care vatămă interesele statului român sau lezează prestigiul României”

„Acest demers îi va viza pe toți cei care se laudă că dețin pașapoarte românești în timp ce atacă România și tot ce este românesc. Bătaia de joc nu poate continua la nesfârșit”, a mai adăugat deputatul român.

Amintim că, Igor Dodon a anunțat că intenționează să interzică unionismul prin lege.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram