Deputatul român, Constantin Codreanu, a anunțat că va cere retragerea cetățeniei române pentru toți cei care îl susțin pe Igor Dodon.

„Ipocrizia lui Dodon e maximă, ca de obicei. Acesta uită că Partidul Socialiștilor are nu doar membri, ci chiar deputați care au cetățenia română. În decembrie 2014, Dodon declara că respectivii socialiști vor depune cereri de renunțare la cetățenia română. A mințit. Evident. Am început colectarea de dovezi privind acțiunile și declarațiile românofobe ale acestora pentru a pregăti un dosar complet pe care să îl prezint Autorității Naționale pentru Cetățenie”, a spus deputatul.

Constantin Codreanu planifică să facă acest lucru din septembrie, iar cererea o va face în temeiul articolului 25 par. (1), alin. a) al Legii cetățeniei române 21/1991 care se va regăsi în proiectul de lege pe care îl voi depune în septembrie. Varianta actuală a acestuia „Cetățenia română se poate retrage persoanei care, aflată în străinătate, săvârșește fapte deosebit de grave prin care vatămă interesele statului român sau lezează prestigiul României” va fi amendată și completată cu „și declarații prin care vatămă interesele statului român sau lezează prestigiul României”

„Acest demers îi va viza pe toți cei care se laudă că dețin pașapoarte românești în timp ce atacă România și tot ce este românesc. Bătaia de joc nu poate continua la nesfârșit”, a mai adăugat deputatul român.

Amintim că, Igor Dodon a anunțat că intenționează să interzică unionismul prin lege.