Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin, care ar urma să ajungă mâine la Chișinău, va avea parte de o întâlnire zgomotoasă. Veteranii de război urmează să-l întâmpine cu proteste la Aeroport, declarându-l persona non grata în țara noastră. Vor boicota venirea lui Dmitrii Rogozin la Chișinău și membrii unei asociații unioniste. În schimb, acesta este așteptat cu drag de președintele Igor Dodon care a precizat că se va întâlni cu oficialul rus.

„În 1992 Dmitri Rogozin a fost unul dintre șoimii care a făcut un război împotriva Republicii Moldova. Domnule Dodon, noi astăzi, veteranii de război, vă arătăm cartonașul galben. Nu vă jucați cu focul, cum vă exprimați dvs. Mâine veteranii și întreaga societate vor arăta cartonașul roșu”, a declarat Vasile Iacubov, veteran.

Indignați de vizita vicepremierului rus, membrii Uniunii Naționale a Veteranilor de Război insistă că Dmitrii Rogozin trebuie declarat persona non grata și că acesta poate veni în țara noastră doar în cătușe.

„Nu poate acest individ să vină în RM și să scuipe în noi. Suntem gata să-l aducem pe Rogozin în fața justiției numai în cătușe. Numai în așa mod poate ajunge Rogozin la procuratura generală”, a spus Alexandru Cimbriciuc, veteran.

Ieri, ambasadorul Federației Ruse a fost convocat la Ministerul de Externe, unde i s-a sugerat că ar fi bine ca Dmitri Rogozin să-și amâne vizita în Moldova. Potrivit unui comunicat, autoritățile au subliniat că participarea delegațiilor oficiale rusești la manifestațiile din regiunea transnistreană vor deteriora relațiile dintre cele două state.

De partea cealaltă, Igor Dodon a calificat drept nefondate acțiunile ministerului și a declarat că mâine va avea o întrevedere cu oficialul rus. De asemenea, cei doi urmează să meargă sâmbătă în stânga Nistrului, unde se vor întâlni și cu liderul separatist Vadim Krassnoselski.