/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ „Cartonaș roșu” pentru Rogozin. Diplomatul rus va fi întâlnit cu proteste la Chișinău

missing
27 iulie 2017, ora 18:26

„În 1992 Dmitri Rogozin a fost unul dintre șoimii care a făcut un război împotriva Republicii Moldova. Domnule Dodon, noi astăzi, veteranii de război, vă arătăm cartonașul galben. Nu vă jucați cu focul, cum vă exprimați dvs. Mâine veteranii și întreaga societate vor arăta cartonașul roșu”, a declarat Vasile Iacubov, veteran.

Indignați de vizita vicepremierului rus, membrii Uniunii Naționale a Veteranilor de Război insistă că Dmitrii Rogozin trebuie declarat persona non grata și că acesta poate veni în țara noastră doar în cătușe.

„Nu poate acest individ să vină în RM și să scuipe în noi. Suntem gata să-l aducem pe Rogozin în fața justiției numai în cătușe. Numai în așa mod poate ajunge Rogozin la procuratura generală”, a spus Alexandru Cimbriciuc, veteran.

Ieri, ambasadorul Federației Ruse a fost convocat la Ministerul de Externe, unde i s-a sugerat că ar fi bine ca Dmitri Rogozin să-și amâne vizita în Moldova. Potrivit unui comunicat, autoritățile au subliniat că participarea delegațiilor oficiale rusești la manifestațiile din regiunea transnistreană vor deteriora relațiile dintre cele două state.

De partea cealaltă, Igor Dodon a calificat drept nefondate acțiunile ministerului și a declarat că mâine va avea o întrevedere cu oficialul rus. De asemenea, cei doi urmează să meargă sâmbătă în stânga Nistrului, unde se vor întâlni și cu liderul separatist Vadim Krassnoselski.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram