/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Controale în grădinițe. Copii sunt hrăniți în exces cu terciuri, iar legumele și fructele lipsesc

missing
27 iulie 2017, ora 17:38

La grădinița nr. 41 din sectorul Râșcani, membrii comisiei nu au depistat nereguli grave, doar că în una din zile, din meniul alimentar au lipsit fructele proaspete.

„Nu au reușit să ne aducă fructele de dimineață, dar ni le-au adus un pic mai târziu. Reiese că luni nu am avut fructe, dar, în general, nu avem niciodată probleme. Fructe și legume avem întotdeauna, copiii sunt mulțumiți și părinții la fel”, a menționat Ludmila Gavriluță, directoarea grădiniței nr.41.

A urmat grădinița nr. 57, unde s-au depistat câteva nereguli, cum ar fi înlocuirea legumelor proaspete cu ghiveciul. Directoarea spune că nu reușește să țină sub control situația din bucătărie, în lipsa unei asistente medicale.

„În meniul care este în grădiniță legumele proaspete nu sunt, este ghiveciul, da este ok, nu zic că nu e bun, dar după calitățile nutritive și vitaminele minerale, copilul trebuie să primească atât fructe proaspete, cât și legume proaspete”, a spus Luminița Suveică, medic-șef CSP.

Și la grădinița „Mărțișor” comisia a constatat că în meniu sunt incluse mai multe terciuri, decât ar fi norma, iar legumele proaspete lipsesc.

„Avem un exces de crupe, dacă după norme la un terci merge 30 de gr. de crupe, norma pe zi e 45, avem aici normă dubla de crupe pe zi pentru un copil”, susține Ala Revenco, asociația „Părinți solidari”.

Controalele vor dura până pe 10 august. Comisia va înainta avertismente acolo unde se vor depista nereguli, iar dacă directorii nu se vor conforma, riscă să fie sancționați. Vizitele în grădinițele din Capitală au loc după ce luni, la ședința primăriei, mai multe mame, membre ale asociației Părinți Solidari, au anunțat că în instituțiile în care merg copiii lor din meniu lipsesc legumele și fructele proaspete, iar aceștia sunt hrăniți mai mult cu terciuri. Atunci, șeful interimar al Direcției Educației a declarat că nu cunoaște despre o asemenea informație. Verificările au loc în perioada în care mai multe grădinițe din Capitală sunt închise pentru reparație.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram