/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/VIDEO/ Saakașvili: „Am o singură cetățenie - cea ucraineană, și nu le va reuși să mi-o retragă”

missing
27 iulie 2017, ora 10:29

„Eu locuiesc în Ucraina de mai mult de 13 ani. Am participat la trei revoluții: revoluția de granit și două maidane. Am o singură cetățenie – cea ucraineană, și nu le va reuși să mi-o retragă”, a comentat Saakașvili.

Fostul guvernator a mai declarat că pe numele său nu a fost deschis nici un dosar penal în Georgia, după ce acesta a primit cetățenia ucraineană. Saakașvili a mai spus că președintele Ucrainei „a scuipat” pe Constituție și că nu are de gând să rămână în altă țară și că vrea să își revendice dreptul legal de a se întoarce în Ucraina.

Amintim că, Serviciul de Stat pentru Migrație a menționat că retragerea cetățeniei lui Saakașvili a fost generală de declarațiile false pe care acesta le-a oferit atunci când a primit pașaportul ucrainean.  În decembrie 2015, Saakașvili a rămas și fără cetățenia Georgiei, deoarece avea pașaport ucrainean.

Saakașvili a fost președinte al Georgiei din 2004 până în 2007 și din 2008 până în 2013.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram