/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Autoritățile din regiunea transnistriană califică drept provocare reținerea artiștilor pe Aeroportul Chișinău

missing
28 iulie 2017, ora 11:59

Potrivit novostipmr, ieri, la Chișinău interdiciții le-au fost impuse membrului Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri CSI, Pavel Shperov, directorului oficiului Casei Imperiale Ruse, Alexander Zakatov, membrului Consiliului Prezidențial pentru relații interetnice, Bogdan Bezpalko, eroului Uniunii Sovietice, Vladimir Gasoianu, artistului emerit al Rusiei Dmitri Dunaev, dar și alți cetățeni ai Federației Ruse.

„Măsurile restrictive ale autorităților din Moldova, au afectat în acest caz reprezentanții Rusiei, care se îndreptau spre regiunea transnistriană într-o misiune exclusiv umanitară”, se menționează într-o declarație.

Ministerul de Externe din regiunea transnistriană crede că astfel de acțiuni ale forțelor de ordine din Moldova sunt provocări care vizează creșterea tensiunilor cu Rusia și regiunea transnistriană.

Rușii susțin că au sosit într-o misiune de caritate în regiunea transnistriană, iar când au ieșit din avion au fost escortați cu o mașină și duși la serviciul de securitate al Aeroportului Chișinău. „Am vrut să cântăm pentru oameni, dar nu am fost lăsați. De ce Rusia îi primește cu căldură pe artiștii din Moldova?”, au scris interpreții ruși pe Facebook.

Președintele țării a venit și el cu o reacție. Aceasta de declarat că condamnă cu fermitate reținerea nejustificată a cetățenilor ruși în aeroportul din Chișinău. „Consider că aceste acțiuni sunt o altă provocare care vizează perturbarea eforturile de restabilire relațiilor moldo-ruse, care continuă să se dezvolte cu succes. Cu sinceritate cer scuze tuturor oaspeților țării noastre”, scris Dodon pe Facebook.

Între timp, Dmitrii Rogozin a cerut Ambasadei Federației Ruse să intervină în cazul artiștilor ruși opriți la Aeroport. Detalii AICI.

Menționăm că, acum câteva zile, Farit Muhametşin a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe unde, în particular, i s-a atras atenţia repetat asupra inoportunităţii organizării în mod unilateral a unor manifestaţii consacrate acestei aniversări, cu participarea artiştilor şi delegaţiilor oficiale din Federaţia Rusă, invocându-se în acest sens faptul că astfel de acţiuni pot prejudicia relaţiile moldo-ruse. Or, Chişinăul îşi doreşte ca aceste relaţii să fie prieteneşti, de încredere şi respect reciproc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram