La Judecătoria Buiucani are loc ședința de judecată privind suspendarea din funcție a primarului capitalei, Dorin Chirtoacă. Ședința ar fi trebuit să aibă loc ieri, după ce Procurorul Victoria Furtună a înaintat un demers prin care cere suspendarea din funcție a Primarului General al Capitalei, Dorin Chirtoacă. Din motiv că edilului i-a fost oferit un avocat din oficiu, aceasta a fost amânată pentru astăzi, pentru ca avocatul să facă cunoștință cu demersul în cauză.

Update 11:43 Instanța s-a retras în deliberări și urmează să decidă dacă îl va suspenda din funcție pe Dorin Chirtoacă sau nu.

Update 11:26 Chirtoacă a declarat că nu vede sensul suspendării din motiv că el și așa refuză să se prezinte la primărie până nu va fi achitat. „Din principiu nu mă duc ca să nu vină cineva să mă terfelească. Eu am să mă apăr până la urmă, măcar să rămână pentru istorie la dosar”, a menționat edilul în fața judecătorului.

Update 10:46 Vadim Banaru a fost înlăturat din proces. Avocatul Tatiana Iovu a cerut timp pentru a examina demersul înaintat de procuror pentru demiterea primarului.

Update 10:39 Recuzarea judecătorului Silvia Gribu a fost respinsă. Totodată, avocatul din oficiu, care i-a fost alocat ieri primarului, Vadim Banaru, a cerut instanței să fi înlăturat din proces, din motiv că este prezent avocatul ales prin contract.

Update 9:50 Avocatul Tatiana Iovu a înaintat cererea de recuzare a judecătoarei Silvia Gribu, care acum este examinată de judecătorul Sergiu Lazari.

Update 9:34. La ședință au venit și câțiva susținători ai edilului din Partidul Liberal.

Update: 9:25. Ședința a fost amânată pentru câteva minute la cererea primarului și a procurorului, pentru ca celălalt avocat, Tatiana Iovu, să se prezinte.