/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, vizita lui Putin și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

PDM, despre scandalul cu Rogozin: „Venirea acestuia nu a fost coordonată cu Guvernul și Parlamentul”

missing
28 iulie 2017, ora 18:49

„Guvernul a avut o poziție clară când s-a expus în contextul în care autoritățile ruse vor să aibă o vizită la Chișinău, trebuie s-o coordoneze cu Guvernul și parlamentul. Această aniversare este discutabilă și nu este agreată de Chișinău, respectiv nu este cea mai bună variantă. A avut o poziție unilaterală, Dodon a discutat cu Rogozin fără a se consulta cu Guvernul”, a declarat pentru TV8 Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt al PDM.

Reamintim că, autoritățile din România au interzis ca avionul vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, să survoleze România. Aeronava a aterizat vineri după-amiază pe Aeroportul din Minsk, în capitala Belarusului. Avionul oficial rus a avut nevoie de realimentare cu carburant, înainte de a continua drumul spre Moscova.

Decizia statului român a fost luată în baza articolului 1(1) din Decizia 2014/145/PESC privind măsuri restrictive în raport cu acţiunile care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea «Statele membre iau măsurile necesare pentru a împiedica intrarea pe teritoriul lor sau tranzitarea acestuia de către persoanele fizice responsabile pentru acţiuni care subminează sau ameninţă integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa Ucrainei şi de către persoanele fizice asociate acestora.

Rogozin urma să susțină un briefing de presă în această după-amiază, alături de șeful statului, Igor Dodon. Sâmbătă acesta trebuia să participe alături de preşedintele Republicii Moldova şi liderul regimului separatist din Transnistria, Vadim Krasnoselski, la festivitatea organizată cu ocazia a 25 de ani de la „începerea operaţiunii ruse de menţinere a păcii”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram