/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Grădini înnămolite și beciuri cu apă. Inundațiile au afectat Sudul și Centrul Moldovei

missing
28 iulie 2017, ora 17:01

Și la Hâncești, ploaia de noaptea trecuta a făcut prăpăd. Dacă până ieri grădinile erau pline de crăpături, în această dimineață terenurile arătau ca niște mlaștini. „Intră apa și merge în curte, după în grădină. La mine apa a intrat și în casă. A izvorât în casă, acuma nu este dar se simte aer greu”.

Prin calvarul inundațiilor trece și o familie care, imediat după ce s-a oprit ploaia, a ieșit în curte pentru a scoate apa din beci, de frică să nu se prăbușească temelia.

Și Natalia Culicova spune că deja s-a săturat să investească în plantația din spatele casei: „Noi iată am făcut un șanț aici și în ogradă dar oricum uitați-vă câte grădini sunt pline cu apă”.

Furtuna de ieri a făcut ravagii, preponderent, în centrul și sudul țării. Potrivit Serviciului de Salvatori, inundațiile din noaptea trecută au lăsat parţial fără lumină 26 de localități din zece raioane ale țării. Codul galben de ploi puternice cu descărcări electrice se va menține și pentru această noapte. În unele locuri se așteaptă să cadă precipitații de până la 40 de litri pe metru pătrat. Începând cu ziua de duminică mercurul va urca treptat în termometre, iar precipitațiile vor înceta.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram