S-au rugat de ploaie, iar acum nu sunt bucuroși de consecințele acesteia. Mai mulți oameni din centrul și sudul țării s-au pomenit cu grădinile, beciurile și curțile inundate. Unii sunt ajutați de angajații Serviciului de Salvatori, în timp ce alții scot apa cu gălețile. Oamenii spun că, pe alocuri, nivelul apei a atins mai mult de jumătate de metru.

Și la Hâncești, ploaia de noaptea trecuta a făcut prăpăd. Dacă până ieri grădinile erau pline de crăpături, în această dimineață terenurile arătau ca niște mlaștini. „Intră apa și merge în curte, după în grădină. La mine apa a intrat și în casă. A izvorât în casă, acuma nu este dar se simte aer greu”.

Prin calvarul inundațiilor trece și o familie care, imediat după ce s-a oprit ploaia, a ieșit în curte pentru a scoate apa din beci, de frică să nu se prăbușească temelia.

Și Natalia Culicova spune că deja s-a săturat să investească în plantația din spatele casei: „Noi iată am făcut un șanț aici și în ogradă dar oricum uitați-vă câte grădini sunt pline cu apă”.

Furtuna de ieri a făcut ravagii, preponderent, în centrul și sudul țării. Potrivit Serviciului de Salvatori, inundațiile din noaptea trecută au lăsat parţial fără lumină 26 de localități din zece raioane ale țării. Codul galben de ploi puternice cu descărcări electrice se va menține și pentru această noapte. În unele locuri se așteaptă să cadă precipitații de până la 40 de litri pe metru pătrat. Începând cu ziua de duminică mercurul va urca treptat în termometre, iar precipitațiile vor înceta.